LYNGDAL: — Steike så gøy! Dryppende våt vrir In Minor-vokalist Simen Høgdal Pedersen (21) svetten ut av t-skjorta, mens resten av bandet snapper etter luft. Hardrockbandet fra Kristiansand har nettopp levert en kanonkonsert, der låten «Can't Give Me» fra demoplata «Minor Music» (2005) åpnet ballet. Resten av det halvtime lange settet besto av en forrykende coverlåt av Steppenwolfs «Born To Be Wild» og fem nye sanger.

— Vi har mer enn nok låter til en fullengder. Den skal mixes i Endre Kirkesolas Dub Studio, opplyser gitarist Henrik Kjelsrud (21). Gitarist Thor Einar Isaksen (22) og bassist Maarten van der Eynden (22) bare flirer av at Kjelsruds øyensminke har rent ned til brystet.

— Søte snuppa, erter Jacobsen og presiserer at Kjelsrud skal få ha eyelineren sin i fred.

In Minor legger ikke skjul på at de har store planer for fremtiden. Gutta har rocket sammen siden januar 2002, og spillegleden er ikke blitt mindre siden de var tenåringer. 23. august får også hovedstaden mulighet til å oppleve kvartettens energiutblåsning. Da varmer In Minor opp for Green Carnation, slik de gjorde det i København i fjor høst.

— Når vi blir berømte, kommer vi til å savne å gå rett fra scenen og se resten av festivalen sammen med publikum, gliser Kjelsrud.

Kristiansanderen var langt fra den eneste artisten som la seg langflat på plenen foran rockescenen på Indre Revøy. Ymse bandmedlemmer utgjorde en skuffende høy prosentandel av samlet publikum.

Lite publikum

— Vi hadde definitivt håpet på flere tilskuere, sier logistikk- og økonomiansvarlig Daniel Collett. Bare rundt 150 betalende besøkte den femte utgaven av Lyngdal Rockfestival, som grunnet et rekordsterkt program startet i Farsund på fredag.

— Kunstnerisk er vi veldig godt fornøyd. Artistene leverte varene, og headliner El Caco stortrivdes med forpleiningen på Fredriksen Gård. Men akkurat nå er jeg i tvil om vi har ork til en like stor satsing neste år, sier Collett.

Australsk action

Hans søster Ida (25), vokalist i Sassy Kraimspri, var for øvrig blant dem som høstet aller best respons lørdag. Nygifte Ida hadde også besøk av sine musikalske venner fra studietiden i Sydney, og de australske festrockerne i Tokyo Blonde underholdt med sterke melodier både fredag og lørdag. I fjor varmet selveste Wolfmother opp for gruppa hjemme i Sydney.

— Vi satser på å bli like store som de er nå, humrer Tokyo Blonde-vokalist Benny (25). Han lovpriser festivalen og landskapet i Lyngdal, men fnyser av alkoholprisene.

— Hjemme i Australia er ølet så billig at vi går ut seks dager i uka, konstaterer han.