KRISTIANSAND: Quartfestivalen forblir dermed ”hodeløs” i nok en uke, noe som ikke bekymrer festivalsjef, Daniel Nordgård

— Dette var ikke et formelt styremøte. Konstitueringen av styret vil skje til mandag, når vi er fulltallige. Dette var kun en vennskapelig gjennomgang og en innføring for de nye styremedlemmene. Jeg gav en rask innføring om hva Quartfestivalen er og har vært og en gjennomgang av de økonomiske og bemanningsmessige utfordringene vi står foran, sier han.

Før styrets siste medlem, Rasmus Wiinstedt Tscherning kommer til byen, er det dermed foreløpig helt åpent hvem som blir ny styreleder og hvem som får hvilke verv. Nordgård mener ikke at det finnes kandidater som er mer aktuelle til styrelederrollen enn andre.

— Alle er like aktuelle til den rollen. Det må styret ta stilling til samlet på første styremøte den 15. oktober. Jeg mener det ville vært positivt med en styreleder som er fra byen, men det utelukker overhodet ikke at Tscherning også kan være rette mann for rollen. Alt dette skal bestemmes i fellesskap når vi er samlet, sier festivalsjefen.

Stresser ikke Under søndagens møte ble det ikke tatt noen beslutninger i forhold til fremtidige grep, festivalens lengde eller konkrete tiltak som må til for å bygge opp festivalen igjen. Alt dette skal tas stilling til etter at styret er satt.

— Vi er ikke stresset. Dette må gå sin gang, og det er også viktig at slike beslutninger blir tatt når vi legger opp budsjett for Quart 2008. Om dette skjer på styremøtet 15. oktober eller på et senere møte, er ikke sikkert. Det må vi se, sier Nordgård.

Lover bedring Felles for de nye styremedlemmene Rasmus Wiinstedt Tscherning, Kjetil Nordhus, Anette Espegren og Jill Akselsen og Daniel Nordgård, er likevel en klokketro på at dette skal gå bra, og at de samlet er en gjeng som skal klare å bygge opp den vaklende festivalen igjen.

— Jeg er overbevist om at vi kommer til å klare dette. Og det vil dere få se fremover. Det kommer til å skje store endringer, slår styremedlem Kjetil Nordhus fast.

Quartfestivalens første offisielle styremøte finner sted mandag 15. oktober, og da skal de nye medlemmenes verv fordeles og ny styreleder velges.