ARENDAL: — Søndag ble konserten med Solveig Slettahjell & Slow Motion Orchestra utsolgt. Vi har også få billetter igjen til konsertene med Ulf Wakenius Group, Susanne & The Magical Orchestra, og Maria Joao & Jan Gunnar Hoff, opplyser pressesjef Hanne Juul til fvn.no.

Ifølge Juul er det god grunn til at nettopp disse konsertene også er så godt som utsolgte.

— Da Solveig Slettahjell spilte fikk folk tårer i øynene. Bakgården er et fantastisk lokale, og stemningen er god og intim, forklarer Juul.

Håper på ny rekord

Hovedkonsertene er foreløpig ikke utsolgt, men pressesjefen håper at de vil klare å overgå fjorårets rekord. Da hadde de cirka 20.000 festivaldeltakere.

— For første gang i år overlappet vi helgen til Offshore Båtrace i Arendal, og det var med på gi oss 3.300 gjester. Vi har aldri holdt konsert for så mange før, sier Juul stolt.

Hun tror den nye publikumsrekorden skyldes publikummet til båtracet, i tillegg til stjernene som Canal Street 07 har på programmet. Forhåndssalget til festivalen skal også ha gått over all forventing.

Offisiell åpning mandag

Anne Grethe Preus stod mandag ettermiddag for den offisielle åpningen av Canal Street 07 med konsert på Lille Torungen fyr. Pressesjefen innrømmet mandag at hun var spent på om været ville holde.

— Heldigvis ble bølgehøydene godkjent slik at åpningen kunne gå som planlagt. Ellers så er vi jo vant til å håndtere hendelser fort og gæli. Litt småregn i håret er helt ok på festival, mener Juul.

Festivalen foregår i perioden 22. til 29. juli.