KRISTIANSAND: — CKY er et band som vi mener går rett inn i rocke og metalprofilen til Quart, sier musikksjef ved Quartfestivalen, Jørgen Skauge til fvn.no.

CKY, eller Camp Kill Yourself, spiller ifølge Skauge en dynamitt-cocktail av stoner-rock, punk og metal og skal ut med sitt femte album i løpet av våren. Bandets trommis, Jess Margera, er bror til Bam Margera, som er kjent fra blant annet TV-serien Jackass og Viva La Bam på MTV. Han har skatet proffesjonelt i flere år.

Gjester Norge for første gang

  • CKY har jo sørget for filmmusikken til Jackass, lagd skatemusikk og er i tillegg venner av Turboneger, sier Skauge om bandet som nå skal gjeste Norge for første gang.

  • I tillegg er de en stor forum favoritt, og det er selvfølgelig svært gledelig at vi får dem først i Norge, sier Skauge.

- Blir det full skatepark når CKY kommer til Quart?

— Vi får se hva vi får til, sier Jørgen Skauge og legger til:

  • Vi skal ikke se bort fra at de vil skate litt. Det er et band som bruker å henge med fansen både før og etter konserten. Så dersom du ser noen amerikanere med rullebrett under armen på Quart-området, så er det nok de, sier Skauge til fvn.no.

Fan av Turboneger

Det er foreløpig ikke avklart hvor lenge bandet blir under Quart, eller om Bam Margera også tar turen sammen med bandet til Quart.

— Han er jo fan av turboneger, så en skal ikke se bort i fra det, men vi har ikke hørt noe om at han kommer, sier Skauge.

- Vet Turboneger at CKY er bekreftet?

— Nei, de vet at vi hadde planlagt å få dem over, men de har ikke fått beskjed om at de nå er bekreftet. Jeg tror nok de blir fornøyd. Det blir en reinspikka rock og metall dag på Quart dette, sier Skauge.

CKY spiller på Idrettsplassen mandag 2. juli sammen med Velvet Revolver, Turboneger, Machine Head, Stonegard og Black Debbath. Ifølge Skauge gjenstår det nå bare to band for å gjøre mandagens line-up komplett.

Hovefestivalens Hip hop-slipp Samtidig i dag annonserer Hovefestivalen på sine hjemmesider at hip-hoperne i Diplomats, med Juelz Santana og Jim Jones er klare. Det er også Papoose og britiske Akala.