Se også:

Page Down får lage musikkvideo med GNU

KRISTIANSAND: — Ja, jeg synes jo dette er litt virkelighetsfjernt, sier en fornøyd låtskriver Bent Ivar Tversland. Han og kristiansandsbandet Page Down har spilt inn singelen «Now I am gone» i studioet til Berent Philip Moe. Nå skal bergensselskapet October Party Records gi ut singelen i Kina til vinteren.

Kjell Moberg som driver plateselskapet bekrefter dette.

3000 eksemplarer

— Førsteopplaget er på 3000 eksemplarer, og vi tar sikte på å gi ut Page Down der borte i januar, sier Moberg. Han har gitt ut 15 norske artister i Kina siden i fjor. De fleste av dem kommer fra Bergen.

Dersom alt går etter planen kommer Page Down også til å dra på turné til Kina neste år.

  • Vi har hatt 8-10 band på turné i Kina, stort sett til den store Midi Music Festival, sier Moberg.

Dessuten vil Page Down bli med på en samleplate som kommer med det kinesiske musikktidsskriftet Not Music i ti tusen eksemplarer.

  • Det virker som Page Down har forstått at det kreves hardt arbeid for å komme noen vei, sier Moberg.

Singelen kommer også ut i Norge, og til sommeren sikter Page Down på å være en del av Fyrlys-turneen. Dette er en landsomfattende turné som skal fremme åpenhet rundt kriser. Navn som Unni Wilhelmsen og Vestlandsfanden er også booket til turneen, som skal foregå i september.

På hjørnet

— Vi har fått 20.000 fra Cultiva Ekspress, og 15.000 kroner fra Frifond, sier Tversland. 3. juledag blir Page Down å høre På Hjørnet, hvor de spiller melodiøs poprock sammen med Subtrees.

Disse er med: Randi Helene Bakke: vokal, Bent Ivar Tversland, gitar, Kjetil Grundetjern, gitar, Alexander Teinum, bass, Christoffer Kamal Walnum, trommer.