OSLO: Grimstadguttene Thor Joachim Haga og Lars Olav Karlsen henger med inn i sesong to av den populære tv-serien, som tirsdag starter opp igjen på TVNorge. Lagets tredje sørlending, Stian Birger Lindhom er én av fem spillere som kastet inn håndkleet etter endt sesong. De erstattes av fem forsterkninger, eller forsvakninger, som laget selv ynder å kalle nykommerne på laget.

Utover høsten skal vi følger nerdelaget på deres vei mot Rosenborg-kampen på Lerkendal i november, og trener Erik Thorstvedt har mildt sagt lagt inn et utradisjonelt treningsopplegg:

Gutta reiser både på skitur, på treningstur til Brasil og prøver seg i det militære. Sistnevnte innslag er særdeles interessant, ettersom halve laget består av pasifister og militærnektere.

TVNorge tok torsdag imot pressen for en uhøytidelig pressekonferanse, og presenterte nykommerne på laget.

– Utfordringen lå i at vi ikke ville ha et nytt og et gammelt lag. Vi måtte få dem til å bli samspilte. Derfor dro vi på turer og fant på mye rart, forklarte trener Erik Thorstvedt.

Piano og tog

Arne Skjærholt, Daniel Andresen, Rune Frøyland, Frode Sekanina og Thor André Eråk heter de fem nye fotballhåpene i Tufte IL. Samtlige har utpregede nerdeinteresser, og har lagt sin elsk på henholdsvis språk, klassisk piano, zoologi, film og tog.

– Felles er at de kan mye om mangt, men svært lite om fotball, lo Erik Thorstvedt – som framholdt at nykommerne var tatt vel imot av Tuftes «veteraner».

– I den nye sesongen har vi det fortsatt veldig gøy, samtidig som vi går 100 prosent inn for å spille bra fotball. Men det som mangles av fotballtalent, tas igjen i form av gode personligheter, framholdt treneren videre.

Pressen fikk se flere klipp fra den kommende Tufte-sesongen, og det ble klart at gutta var særdeles utrente etter vinterpausen. Overgangen var hard da Thorstvedt sendte dem på en knallhard treningsøkt: 38 kilometer på langrennsski i et av verdens største skirenn – Skarverennet fra Finse til Ustaoset.

– Det var vondt, vondt, vondt! Så vondt at jeg brukte ord jeg vanligvis aldri tar i min munn, erkjente den ferske Tufte-spilleren Rune Frøyland til pressen.

Spiller mot Rosenborg

Dette er ikke det eneste vi får se i den første episoden. Her vanker også Tufte-guttas første kamp denne sesongen. Og det er et optimistisk Tufte som stiller på Dælenga og betrakter sine motstandere, en gjeng riktig modne fotballspillere som var aktive i idretten på 1960— og 70-tallet. Det er «Oldboys» versus Tufte, men likevel er ikke stillingen i de gule og grønnes favør når kampen er over.

– De var veldig gode teknisk, medga Martin Bull Gudmundsen.

Det viser seg nemlig at Tufte har spilt mot fordums fotballikoner som Arne Pedersen (FFK), Trygve Bornø (Skeid), Trond Hoftvedt (VIF) og Ola Dybwad Olsen (Lyn).

Men selvtilliten er ikke borte. Kampen mot Rosenborg i november på Lerkendal Stadion, gleder Tufte-gutta seg enormt til.

– Men jeg tror kanskje det blir enda større for Rosenborg-spillerne, mener den etter hvert erfarne Tufte-spilleren Bjørn Tore Hansen, som legger løfterikt til:

– Jeg tror seerne vil synes at denne sesongen er enda morsommere enn den første. Vi er varmere i trøya og om mulig enda mer lekne.