KRISTIANSAND: — Dette er det beste programmet vi har hatt noen gang. Jeg vil si vi har en kremliste av artister i år, og en stor andel av dem er plateaktuelle akkurat nå, sa festivalsjef Liv Håland på en pressekonferanse på Caledonien i formiddag.

Håland og resten av teamet bak Dark Season prestenterte i dag denne listen av artister, som alle skal opptre på årets festival:

— Marte X 3: De tre unge gullstrupene Marte Wulff, Marthe Valle og Marte Heggelund har slått seg sammen til en trio og opptrer sammen på årets festival.

— The Drifters (USA/UK): blues/soul-kvartett som har holdt det gående siden 50-tallet og er tidenes lengstlevende band.

— Lisa Nilsson (Sverige): plateaktuell og stor stjerne både hjemme i Sverige og her i Norge.

— Tommy Cash (US): bror til den litt mer kjente Johnny og ifølge festivalledelsen en særdeles kapabel musiker.

— Elvira Nikolaisen: plateaktuell og nominert i MTV-awards i disse dager.

— Odd Nordståga: folke- og countrymusikkens unge forkjemper i Norge. Kommer med ny plate mandag 25. september.

— Bjøro Håland

— Steinar Albrigtsen

— Casey Kelly (US)

— Shaun Bartlett

— Odd Børretzen og Lars Martin Myhre

— Frode Allnæs

— Todd Cerney (US)

— Åsmund Åmli Band

— Green Carnation

— Leslie Ellis

— Stølen og Fjellvang

— MEN 4 hire

— The Bjordvands

— Setesdalen Rootsband

Sterke lokale bidrag

Også i år er lokale artister sterkt representert i programmet. Overraskelsen Green Carnation har gjort det stort både i inn- og utland den siste tiden og Marte Wulff har solgt godt av sin første plate "Jacket" i hele Norge. I tillegg kommer brødrene i The Bjorvands og Bjøro Håland og Setesdalen Rootsband.

De voksnes Quart

— Dark Season er i hovedsak en festival for voksne mennesker som ønsker et pust i bakken og et avbrekk fra hverdagen. Den er på en måte blitt "de voksnes Quart-festival". Vi har gjennom årene fokusert mye på roots-, blues- og jazzmusikk med innslag av singer/songwriter-artister. Hovedfokuset vårt er at dette skal være en frihelg for voksne hvor de kan bli foret med god kultur, sier produksjons og profilansvarlig Arne P. Håland til fvn.no.

Ny scene skal hindre billettkaos

Nytt av året er at også Kick vil bli brukt som scene. Årsaken til dette er at tidligere brukte Caledonien Hall kom til kort kapasitetsmessig for de aller største navnene i fjor. Dette førte til frustrasjon blant festivalpublikum som ble stoppet i døra når det var fullt. I år vil de to største konsertene med The Drifters og Lisa Nilsson bli holdt på Kick i Dronningensgate og det vil være mulig å kjøpe billetter til disse konsertene for seg, så man er garantert inngang.

I tillegg vil Caledonien Hall, CD'n og Agder Teater bli brukt som scener.

Dark Season har i løpet av de ni årene festivalen har vært arrangert blitt en institusjon og en festival folk kommer tilbake til år etter år. Både artister og publikum har vært strålende fornøyd med opplegget og ledelsen ser for seg flere gode år fremover.

— Vi vil alltid prøve å gjøre ting bedre, men vi ser langt fremover, blant annet mot et tiårs-jubileum neste år, fortalte festivalledelsen på pressekonferansen onsdag.