I ukevis har hele Hollywood ventet på at gravide Nicole Richie skulle gå i fengsel for å sone sin fire-dagers lange dom for kjøreepisoden under narkotikapåvirkning før jul i fjor.

Torsdag ettermiddag snek hun seg inn bak lås og slå i et Los Angeles-fengsel, men der ble hun ikke lenge. Etter kun 82 minutter vekke fra friheten, spankulerte «The Simple life»-stjernen ut igjen.

Dette melder Reuters.

Ingen spesialbehandling

Det var på grunn av overfylte fengsler at Richie slapp å sone dommen.

En talsperson for sheriffens kontor i L.A. forsikret pressen om at Richie ikke fikk noen spesialbehandling grunnet sin kjendisstatus.

Andre fanger med makne dommer som Richies, slapp også å tilbringe noe særlig med tid bak murene.

Kl 15.15 lokaltid sjekket Richie inn i fengselet og kl 16.37 var hun løslatt. Dette er ikke opplyst hvorvidt Richie måtte oppholde seg i en celle.

I tillegg til «fengelsdommen», fikk også Richie 2.048 dollar (12.000 kroner) i bot, samt tre års prøvetid.

Søppelplukking for Lindsay

Men det var ikke bare Richie som kom i søkelyset torsdag. Festvenninnen Lindsay Lohan måtte også hilse på lovens lange arm da hun møtte i retten i går.

Her svarte hun for seg etter å ha kjørt i fylla og blitt tatt for kokainbestittelse tidligere i vår/sommer.

21-åringen ble dermed dømt til fengsel i en dag, i tillegg en prøvetid på tre år. Lohan må også utføre 10 dager med samfunnstjeneste og tilbringe 18 måneder i et program for alkoholikere.

Erkjente sitt narkotikaproblem

— Jeg er klar over at livet mitt har blitt fullstendig ustyrbart ettersom jeg er avhengig av alkohol og narkotika, innrømte Lohan i en uttalelse etter dommen var annonsert.

— Det er ikke lenge siden jeg fikk et tilbakefall og gjorde ting jeg skammer meg over. Jeg brøt loven og i dag tok jeg ansvar, fortsatte den unge skuespillerinnen.