TVEDESTRAND: — En festreise, rett og slett. Vi har aldri hatt flere besøkende, vi har hatt knall vær. Alt har gått greit, sier festivalleder Jarle Storebø.

Se bildeserie fra festivalen her.

Norges største kristne musikkfestival er i ferd med å bli gigantisk.

— Vi mangler noen få sjeler på 21.000 besøkende. Det er vilt - første gang vi har totallet først, sier Storebø om den 26. festivalen.

Og som vanlig kom flest fram mot helgen - ikke minst for å høre Carola lørdag kveld.

Over 6.000 hørte henne.

Ikke minst Johan Tveit (16) fra Lillesand.

— Jeg er megafan. Hun er bare psykofin, ropte han ut og viste magen med Carola-hjerte.

Sjekking

Mange kristne ungdommer begynner med noen dager på Quart, før de vender nesen mot Tvedestrand - og Norges største kristne sjekkested.

— Ja, det er det liten tvil om, ler Stian Hildebrand, 16 år og pinsevenn fra Kristiansand.

Han sitter i telt med tre jenter, og har visst noe på gang med Christina Kobbeltvedt (16) fra Flekkerøya, men de er ikke helt sikre ennå.

I teltet spises smeltet melkesjokolade, og praten går. Som den har gjort både natt og dag.

— Jeg har sovet cirka to timer hver natt, sier Kristine Leite (16), også hun fra Kristiansand.

Det er «se og bli sett», men det er også forkynnelse, konserter, fjellklatring, danseskole og et utall andre aktiviteter, men nesten ikke drikking.

Alkohol er forbudt på festivalområdet - og Skjærgårds må være eneste sted med 21.000 mennesker hvor flaskesamlerne kun inneholder hvite flasker.

Trond Ivar Unsgaard synes Skjærgårds er topp, fordi det er så laidback, trivelig stemning.

— Jeg var på Quart, hørte Kanye West. Deretter rett hit. Her er det mye mer avslappet, morsomt. Mye triveligere på en måte, vennligere, sier han.

— Det er tryggere. Når vi sjekker og flørter, er liksom muligheten for å treffe folk med høy moral litt bedre her borte, sier Christina Kobbeltvedt.

Vel, vel...

Litt lett utroskap

Vi i Fædrelandsvennen var på jakt etter noen som hadde funnet kjærligheten. Vi fant bare ei jente fra Grimstad som traff igjen en østlandsgutt hun hadde hatt en affære med på Skjærgårds i fjor.

Men hun ville ikke på bilde - for hun tror ikke kjæresten hjemme vil sette pris på det.

— Men mange møter også Jesus. Det aller viktigste, sier festivalsjef Jarle Storebø - som kan berette om at mange ungdommer har valgt å si ja til Jesus, har vært fremme til fornyelse under festivalen.

Skjærgårds er vel landets eneste musikkfestival hvor høydepunktet er nattverd i nattemørket sent lørdag kveld.

Knutson vant

Jan Erik Larsen fra Autofil er et kapittel for seg som konferansier, men det var sannelig også gruppa Fish Finger fra Lillesand. Vokalist og bandleder Åsmund Bernhard Knutson var storfornøyd med å vinne talentkonkurransen. Fish Finger fikk lov å spille på hovedscenen - og fikk en sjekk på 10.000 som kommer godt med når poprockgruppa nå skal gi ut cd.

Skjærgårds ble avsluttet med utendørs gudstjeneste i går formiddag.