KRISTIANSAND: — Nei, det funket ikke! Vi kan vel trygt slå fast at budskapet ikke kom veldig tydelig fram, ler vokalist i Turboneger, Hank Von Helvete og legger til:

— Rent rockehistorisk var det lite nytt i stuntet og ikke spesielt «farlig», men er du uheldig og skyter luft i årene dine, da er det livsfarlig, sier vokalisten.

Den tidligere heroinisten har ingenting imot at heftige visuelle virkemidler blir benyttet på punkscenen. Men:

— Personlig mener jeg hele junkie-greia må ut av rocken. Det blir rett og slett for amatørmessig, sier Hank Von Helvete.

Avblåser bandkrig

Norges mest kjente frontfigur understreker at han fortsatt er veldig glad i Flying Crap-gutta og vokalist Rune Tengs. Det til tross for at Tengs sa til media at Turboneger var i ferd med å bli så kommersielle at de innen fem år ville representere Norge i Grand Prix.

  • Til det sier jeg tusen takk. Da har Rune skjønt hele greia!

Men han kjøper ikke hele kritikken uten forbehold.

— Vi ringte til Rune etter å ha lest VG. Hans kritikk av oss kan vi fint leve med, men artikkelen var signert Stein Østbø - og den mannen er en feiging som har drevet systematisk mobbing av Turboneger i årevis. At han nå brukte et distriktspønkeband til å få fram sine meninger, er nok et bevis på feigheten hans, mener Hank Von Helvete.

Det hører med til sannheten at Rune Tengs sa nøyaktig det samme til Fædrelandsvennens journalist...

Vennskapet med Flying Crap skal imidlertid ikke vrakes.

— Mener du Turboneger skal bli fornærmet over kritikk servert av et band som fortsatt øver på Samsen? humrer Hertugen, og fortsetter:

— Bandkrig mellom Turbo og Crap? Det blir omtrent som å sette danskebåten opp mot en pionérjolle. Jeg skal si deg en ting: Hadde Flying Crap benyttet muligheten de hadde for ti år siden, ville det bandet vært så stort at Turboneger faktisk hadde hatt grunn til å frykte kritikk fra dem!

Og nå er frontfiguren virkelig i varmen på et av møterommene på Ernst Hotell.

  • Turboneger er et sosialt eksperiment. Vi ønsker å finne ut hvor langt det er mulig å ta et norsk band i internasjonal målestokk. Vi er ferdig med undergrunnen, forklarer Hank Von Helvete.

Chris øverst

Han er lei av såkalte idealistiske konsertarrangører som betaler bandene 5000 kroner i hyre og selv sitter igjen med 50.000 kroner i fortjeneste.

— I Norge er det en holdning om at artister ikke skal tjene penger. Det er bare å se på VGs angrep av inntektene til «Hallelujah-gutta» i forrige uke. I Norge skal man helst bare spille støttekonserter, sier Hans Erik Dyvik Husby, som han egentlig er døpt.

De to siste gangene Turboneger har gjestet Quart har det vært som headlinere. I går kveld spilte de før Chris Cornell.

— Perfekt for oss. Da er vi i angrepsposisjon.

— Og en utakknemlig oppgave for Cornell?

  • Hehe, det må du spørre Chris om!

— Ville du gått på scenen etter Turboneger?

— Nei, definitivt ikke!

SPRØYTE I ARMEN: Flying Crap-vokalist Rune Tengs satt en sprøyte i armen under konserten på Hovefestivalen. Foto: Kristin Ellefsen