KRISTIANSAND: For første gang arrangerer Fotohuset sommerutstilling.

— Vi håper mange kommer og ser på fotografiene. Det er gøy å vise fram et så bredt utvalg, sier fotografene Mathilde Helene Pettersen og Sidsel Jørgensen fra Kristiansand.

Sammen med de andre sørlandsfotografene Tone Lise Magnussen, Jan Arve Olsen, Roald Haugland, Jan Raymond Tjelland og Lasse Årikstad stiller de ut til sammen 27 fotografier og en fotoinstallasjon i bygningen rett over Lundsbroa.

Fotoinstallasjonen rommer 73 bilder av hverdagslivet i Mexico.

— Bildene ble tatt i løpet av to uker under en studietur i Mexico, forteller den nyutdannede fotografen Lasse Årikstad, som har laget collagen.

De øvrige motivene spenner fra svaberg og annen natur til tyrefekting i Frankrike.

— Vi har brukt mye tid på å sette sammen utstillingen, og jeg syns resultatet har blitt bra, sier Mathilde Helene Pettersen, som har holdt på med foto siden 1994 og er utdannet som fotograf i Skottland. På sommerutstillingen bidrar hun med fotografier tatt fra togvinduet på reise gjennom Sør-Norge.

— Denne kollektive utstillingen gjør det mulig å vise verk av flere sørlandsfotografer. Folk skal merke at det har kommet et fotohus til byen, legger fotograf Sidsel Jørgensen til.

Hun stiller ut bilder av tyrefekting i Frankrike.

— Tyrefekting er ekstremt heftig. Jeg kjenner lukta av varm sand og blod, sier Jørgensen, som har utdanning i fransk fotografi fra Paris.