Det er alltid litt morsomt når amerikanerne skal snakke om hjemstedet til våre norrøne guder. Det høres alltid ut som de kommer med meldinger som "By the honor of ass guard" når de på sin eksotiske måte prøver å si Åsgard.

I Viking: Battle for Asgard spiller du Skarin, en kar som er til forveksling lik nazibanditten i Cobra med Sylvester Stallone, bare med lys lang parykk. Han er en beinhard viking som faller på slagmarken, men istedenfor å sende ham direkte til Valhall for å kjøre i gang en fest som varer ut i evigheten, griper Frøya inn og gir ham livet tilbake. Hun forklarer at Hel, som er selve sjefskjerringa i underverdenen, har blitt helt crazy bananas i hodet og sendt alle sine onde hærskarer for å ta over jorden.

Dette kan vi selvfølgelig ikke ha noe av, og eventyret er i gang. Utviklerne har ikke gjort noe som helst for å prøve å kamuflere at selve hovedideen bak Viking er å kopiere God of War og bare bytte ut gresk mytologi med norrøn. OK, Viking er noe mindre lineært, du kan til en viss grad gjøre hva du vil når du vil, men ikke stort mer enn at du kan velge rekkefølge på et par oppdrag før du går videre til neste. Og at du av og til kan dra med deg en hel hær i kampene gjør ikke noe særlig fra eller til.

På samme måte som i God of War måker du deg gjennom hundrevis av fiender med ulike våpen og teknikker du lærer deg underveis, og man har virkelig lagt seg i selen for å gjøre dette så brutalt som mulig. Man har til og med følt at dette er en såpass sentral kvalitet i spillet at man har skrevet det på baksiden av omslaget, ”brutal limb-severing combat moves” er på ingen måte en overdrivelse.

Hovedproblemet er imidlertid at den blonde bolegutten Skarin ikke på noen måte kan matche God of Wars Kratos. Mens Kratos er en figur du virkelig føler smerten til i alle de tre spillene, er fyren i Viking bare piksler på skjermen. Spillet mangler sjel, og hvis ikke du bare må ha et brutalt actionspill akkurat nå, kan du godt hoppe over dette.

Viking: Battle for Asgard

Xbox 360

Utgiver: SEGA

Genre: Action

Plattformer: 360, PS3

PEGI: 18+