Sven Henriksen, Hilde Hefte og Ole Geir Feste har ikke stått på en scene sammen siden de i 1991 deltok i Alex Scherpfs forestilling om Edith Piaf. Foto: Torgeir Eikeland

— Du kjenner i skjelettet at du har bodd her i denne byen og kjent Alex. Jeg går rundt og får øye på den trappa, det gatehjørnet og den puben som jeg husker Alex fra. Det er litt både poesi og boksehansker over dette, sier Sven Henriksen. Skuespilleren har kommet fra Nord-Norge for å være med på hyllestforestillingen «Kjære Alex». Den går to ganger i Kildens Multisal lørdag.

Regissør Alex Scherpf som døde i fjor, ville blitt 60 år 26. februar. Hilde Hefte har tatt initiativ til en hyllestforestilling hvor hun, Sven Henriksen og Ole Geir Feste synger. Alle tre kjente Scherpf meget godt, og alle har samarbeidet mye med ham.

— Jeg og Alex gjorde 72 produksjoner sammen i løpet av 35 år, sier Henriksen. Han jobbet med Scherpf både da sistnevnte var regissør i Kristiansand og da han var teatersjef i Beaivvas Sami Teahter.

Godt salg

— Sist vi tre sto på en scene sammen var i forbindelse med Piaf-forestillingen i 1991, sier Hefte. Fredag kveld hadde trioen prøver på UiA sammen med bandet som består av Per Elias Drabløs, Rolf Kristensen, Dene O'Neill og Vidar Bø.

— Det er litt emosjonelt dette her, sier Hilde Hefte etter gjennomkjøringen av sangen «Emil». De 220 billettene til forestillingen røyk ut på et blunk da de ble lagt ut, så derfor er det satt opp en ekstraforestilling samme dag.

— Det er vel 100 stykker igjen av billettene til ekstraforestillingen, sier Feste. Han regner med at de fleste som kommer er folk som har sett en eller alle forestillingene som materialet er hentet fra.

Menighetsfølelse

Både westernmusikalen «Kuler i solnedgang», Piaf og stoff fra Jacques Brel-kabaretene er med. «20 Brel uten filter» var det siste Scherpf satte opp som teatersjef på Agder Teater, mens «Kuler i solnedgang» var den første forestillingen han regisserte i Kristiansand. Det var i 1977, og siden har den gått to ganger til.

— Selv om det skulle komme folk som ikke har sett dette før, vil det nok oppstå en menighetsfølelse. Og da er det vi som skal forrette, og Gud sitter oppe i himmelen, humrer Feste.

Enda de denne gangen mangler Alex Scherpfs håndfaste regi, mener de å ha tilstrekkelig samlet erfaring til at det skal gå bra likevel.

«Ha det gøy!«

— Vi har hanka inn de mest profesjonelle når det gjelder lyd og lys, og vi har fått Tom Lid med til å lage plakaten. Jeg regner med at Alex kommer og kakker oss i hauet hvis det er for galt, humrer Hilde Hefte.

Siden forestillingen består av sangnumre, har de fått Knut Nærum til å stille som konferansier.

— Hvis vi hadde måttet snakke, kunne det blitt vanskelig, sier Hefte.

— Det hadde jeg ikke klart, betror Henriksen.

— Men Alex sa alltid at vi måtte gjøre det «mit Spass». Det var tyskeren i ham: Han krevde at vi skulle ha det gøy, om vi så skulle spille i en begravelse, sier Ole Geir Feste.