Hovescenen, Hovefestivalen tirsdag kl. 22.30

ARENDAL: Linkin Park fra Agoura Hills i California har solgt over 50 millioner album. Slik så det også ut da de entret storscenen under Hovefestivalen med et gedigent rockeshow i en flammende pakke både når det gjaldt effekter, lyd, lys og låter.

SE OGSÅ: Tok av etter å ha fått Linkin Park-plekter

Det visuelle var en viktig del av innholdet. Kulissene med figurative lyseffekter, filmsnutter og livebilder av bandet mikset inn i dette formatet var effektivt, og det var forførende. For det kan hende det er slik at Linkin Park ikke er verdens smarteste rockeband.

(Les mer under bildet)

Overdådig. Linkin Park leverte en overdådig og sterk konsertpakke med et vell av bilder og effekter som headliner tirsdag kveld. Foto: Kristin Ellefsen. Foto: Kristin Ellefsen

Men de kan noen gode knep. Nemlig å pøse på med kontraster. Sort møter hvitt. Rap møter metal. Sorg og bekymring. Forelskelse og tap. Krig og miljøødeleggelser. Inn imellom løser de opp med søte og fine ballader, og det er kanskje akkurat der de er aller best. Nemlig på balladene.

Det var i alle fall et digert og flott rockeshow de ga et stort publikum da mørket senket seg over Tromøya. Vi fikk låter fra hele deres karriere, ikke minst fra deres ferskeste album fra i fjor, ”A thousand suns”.

De holdt på i en time og 20 minutter. Uten stopp. De kjørte konserten i mål uten noen sjanse til ekstranumre. Regien var god. Dramaturgien likeså.

Så kan man selvsagt spørre seg om det hele var for velregissert med for mye forhåndsarbeid og for lite spontanitet og ekte tilstedeværelse. Vel, vel. Det var i alle fall en sterk opplevelse å være med på Linkin Park sin første reise til Norge. De kommer nok tilbake.

Se video fra konserten øverst i saken! Hva synes du om konserten? Si din mening i debatten!