USA 2011

Regi: Jon Chu

Sensur: Tillatt for alle

Egnethet: Barn/ungdom

SE TRAILER ØVERST I SAKEN!

Selve artisten Justin Bieber tilhører en annen sfære enn den undertegnede befinner seg i, for å si det rundt og mildt. Men det forhinder en ikke i å synes at denne dokumentaren om hans liv, hans lynhurtige karriere som i filmen kulminerer i en konsert i Madison Square Garden i New York, er svært interessant.

Justin Bieber fra Canada er et ultramoderne popfenomen. Han er vel den første globale superstjernen hvis karriere tok fullstendig av via internett. Han la ut videoer av seg selv der han fremførte kjente låter. De ble fanget opp av en produsent, resten er historie. Da han opptrådte i Madison Square Garden var han bare seksten – 16 – år (!). Slik sett dokumenterer denne filmen ikke bare et popfenomen, den illusterer også internetts bredde og globale gjennomslagskraft. Og en forstår for n’te gang: Unge mennesker følger mye mer med på nettet enn på vanlige tv-kanaler.

Dokumentaren gir, på tradisjonelt vis, et portrett av en begavet tenåring som synes å ha realitetssans nok til å takle denne bråberømmelsen. Den viser, gjennom gamle amatørklipp, nåtidige intervjuer, ”backstage”-reportasjer, pluss konsertopptak, linjene i livet hans og hvor han står i dag.

Et annet moment, og det er nesten nifst å registrere, er den store ekstasen han tenner i unge kvinner. Vi må tilbake til Beatles og Monkees’ dager for å tangere det.

Igjen: Som fenomen er Justin Bieber svært interessant. Noe denne dokumentaren til fulle viser.

SE TRAILER ØVERST I SAKEN!