Det var en rolig og avslappende stemning i salen da Norges mest kjente jazzsangerinne Silje Nergaard gjestet Kilden tirsdag kveld. Nergaard har en fantastisk karriere å se tilbake på hvor hun blant annet har jobbet med store musikere som Pat Metheny, John Scofield og Al Jerreau, og blitt Norges mestselgende musiker med sin fusjon av pop og jazz. Med seg i kveld hadde hun sine faste gitarister Håvard Bendiksen og Halgrim Bratberg som medvirker på hennes siste album "Unclouded".

Nergaard har en myk og behagelig stemme som er trygg og god å høre på — selv om hun faktisk gjør noen små feilskjær i løpet av konserten. Bendiksen og Bratberg imponerer med sitt gitarspill og alle de forskjellige teknikkene de tar i bruk for å skape et godt og fyldig komp. De bidrar også med koring og underholdene scat-soloer.

På repertoaret var det både hits som "Tell me where you’re going" og "Be still my heart", coverlåter og mindre kjente låter. Mellom sangene forteller Nergaard små, hyggelige historier fra hennes karriere, og det er god stemning både på scenen og blant publikum. Det blir ganske stillestående med kun to gitarer og vokal under en hel konsert, selv om Nergaard varierer med å spille på det finske instrumentet kantele.

Høydepunktet under konserten kommer helt mot slutten, hvor trioen gjør en morsom versjon av "Black Or White" av Michael Jackson. Bratberg rapper og prøver seg på litt beatboxing, og det blir litt flåsete, men det får opp energien blant publikum. Konserten ble avsluttet med "Human" av The Killers - en grei låt, men det er synd at hun ikke avslutter med en av sine egne låter.

Det er en stund siden Silje Nergaard hadde sin storhetstid i Norge - noe man kunne se på et ganske så glissent publikumsantall. Det hadde nok derfor vært koseligere å se denne trioen på en mer intim scene med en kaffe eller et glass rødvin. Men alt i alt gav Nergaard oss en god konsert.