FOLKEMUSIKK/VISER

Myrull

Tittelen på albumet er veldig passende. Både når det gjelder tekst, melodi og uttrykk.

Myrull fra Flekkefjord er egentlig bare en duo bestående av Rebecca Reimers (vokal) og Vidar Arntsen (strengeinstrumenter). Sistnevnte har skrevet musikken, mens de bruker lyrikeren Cecilie Larsen som tekstforfatter. Hun har et frodig og fargerikt språk som smelter godt sammen med det musikalske uttrykket til Myrull. En lang rekke gjester fyller opp lydbildet med sine instrumenter slik at «Liv» får et levende lydbilde.

Det fungerer skikkelig bra på en låt som «Raus», som har appell så det holder. Dette er nok en konsertfavoritt. «Bodhi» er en annen vinner på dette friske albumet. Minuset er at fire–fem av melodiene bare er sånn passe interessante og fengende.

Men variasjonen er god, og på «Skodde» går Myrull den rocka veien med et tungt og tøft komp. Hele veien handler dette om rotekte folkrock/viser med tekster om livets mange fasetter. Her er nerve, sjel og liv. Og Rebecca Reimers sin autoritære, rue og smårustne stemme holder i massevis. Myrull leverer en god albumdebut. En sterk firer. .