Den australske skuespilleren giftet seg for andre gang i 2006, etter å ha vært gift med skuespilleren Tom Cruise i ti år, med countryartisten Keith Urban og fødte sitt første barn i juli i år.

— Jeg må si at jeg ikke har lyst til å lage flere filmer. Jeg vet at jeg ikke bør si det, men sånn har jeg det nå. Jeg er 41 år gammel og svært lykkelig i Tennessee med ungen min og min mann. Jeg har helt tydelig kreativt blod i meg og det må komme ut på et vis, men jeg har bare ikke den brennende lysten lenger, sier hun til avisa The Telegraph.

Det var hennes rolle i «Dead Calm» som ble hennes gjennombrudd, men det var rollene i «Moulin Rouge» og «The Hours» som slo an hos kritikerne og ga henne kommersiell suksess. Hun fikk da også en Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sitt spill som Virginia Woolf i «The Hours».

Men etter det har det dabbet av siden hennes filmer som «The Golden Compass» og «The Invasion», som begge slet med å bringe publikum inn i kinosalene.

Nå er hun tilbake i storfilmen «Australia», hennes andre produksjon med regissør Baz Lurhmann etter «Moulin Rouge», men heller ikke den er blitt godt mottatt av kritikerne og sliter med å tjene inn innspillingskostnadene på 130 millioner dollar.