Selv om historien er full av eksempler på at antatt finaleklare land har røket ut i semifinalen, var det på forhånd vanskelig å se for seg Norge utenfor lørdagens finale. I alle fall skal vi tro alle forståsegpåere, og oddsselskap.

Norge har lenge vært tippet helt i favorittsjiktet sammen med Danmark og Ukraina.

— Dronningen av Norge

Derfor var det mange lettede skuldre i NRK-leiren da Norge ble ropt opp som en av de ti som i kveld ble stemt videre til finalen under kveldens semifinale i Malmö Arena.

Hovedpersonen selv var veldig fornøyd med egen opptreden. Låtskriver Karin Park var ikke mindre fornøyd.

— Dronningen av Norge får tolv poeng av meg. Hvilken innsats, sier Park.

- Norge har den beste låten, så enkelt er det!

Den norske fansen som er i hopetall i Malmö Arena i kveld var ikke mindre lettet.

— Hun leverte veldig bra og var den som fikk best applaus i salen. Det var aldri noen tvil om at dette gikk veien, sier Morten Thomassen, leder av den norske MGP-klubben, OGAE Norway (Organisation Générale des Amateurs d'Eurovision).

Forsiktig

Aftenpostens musikkanmelder Robert Hoftun Gjestad var aldri i tvil om at det skulle bli finalebillett.

— Berger har vært tippet som favoritt hele uken og innfridde greit, selv om fremføringen i semifinalen var preget av litt nervøsitet og forsiktighet. Hun må nok slippe på enda mer energi og sjarm i finalen for å nå helt opp, sier han.

Ettersom også Island og Finland gikk videre fra kveldens semifinale, blir det nå en helnordisk finale lørdag. Tirsdag ble Danmark stemt videre, mens Sverige allerede er i finalen i kraft av og være vertsland.

Disse gikk til finalen: Ungarn

Aserbajdsjan

Georgia

Romania

Norge

Island

Armenia

Finland

Malta

Hellas