TEXAS/USA: I hjertet av Austin kan en stolt Daniel Nordgård konstatere at han klarte det umulige: En strålende konsertfest, som har gitt både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

– Selvfølgelig er jeg stolt. Folk må gjerne diskutere om dette er riktig måte å bruke en million kroner på, men personlig er jeg ikke i tvil om at dette vil løfte byen vår på sikt, sier Daniel Nordgård.

Flere hundre personer fra inn— og utland var innom Kristiansands egen fest i Austin lørdag ettermiddag. Gratis øl, gratis grillmat og byens lokale artister var åpenbart spennende nok, til tross for den enorme konkurransen om oppmerksomhet. Kristiansandsdelegasjonen hadde gjort en særdeles god jobb med promoteringen.

Rocket Texas-scenen

På scenen lørdag kveld lokal tid i Texas, stod både Davy Jones Locker, Evan Seleven, Marte Wulff, NUD og Thom Hell sammen med Marit Larsen.

Selv om det er vanskelig å bli lagt merke til i mylderet av scener og artister, er Norgård overbevist om at sørlendingene markerte seg, og konstaterer at helgens opptredener bare er begynnelsen på noe stort.

Bedre promotering

Nordgård mener manglende kunnskap om hvordan man promoterer seg selv er mye av årsaken til at sørlandsartister sjelden har nådd ut til et internasjonalt marked. Men helgens konsert-fest i Texas er en god buffer for å jobbe videre og få flere til å satse og ta sjanser i utlandet.