KRISTIANSAND:- Nå er jeg 40 år og har et behov for å se tilbake. En blir litt nostalgisk med årene. Det er moro å se tilbake på ting, også ting som en ikke husker, sier intiativtaker til "Kristiansands Rock Historie" på nett, Kåre Ørnevik, til fvn.no.

Han er trolig ikke den eneste som liker å se tilbake og mimre. Gruppen, som er opprettet på nettstedet facebook, har nærmere 300 medlemmer.

— Jeg ser på kommentarene at det er veldig gøy for folk å se tilbake.

Gruppen har som mål å samle sammen gamle rockeklubb plakater, billetter, bilder og annet såkalt memorabilia begynner etter hvert å forsvinne og bli ødelagt.

Vil dokumentere rockehistorien

En periode fra 1950-tallet fram til og med i dag skal behørig dokumenteres, digitaliseres og deles på nett.

Så langt er over 400 bilder samlet sammen, mye hentet fra Ørneviks egne skap og hyller, og rockeentusiasten tror det bare er toppen av isfjellet han nå formidler på nett.

  • Det er store hull i samlingen. Folk sitter på mye mer enn det som er blitt lagt ut, sier Ørnevik.

Han frykter spesielt at eldre dokumentasjon fra for eksempel perioden på 50-tallet skal havne i glemmeboken.

  • Det er absolutt noe som burde ha vært dokumentert. De som startet opp på 50-tallet begynner å bli gamle og etter hvert så forsvinner de. Mange av dem har ikke profil på facebook heller, men det er viktig å få med seg det de gjorde og hvorfor de gjorde det, mener Ørnevik.

- Del det dere har!

Nå ber han musikkinteresserte finne fram alt de har fra loft og kjeller, børste støv av gode minner og dele det med omverdenen. Han tror det er en gullgruve å ta av i folks album og hyller.

— Folk må sitte på mange morsomme fotoalbum. Da tenker jeg ikke bare på album med musikken og bandene, men også bildene som dokumenterer miljøet rundt det, sier Ørnevik til fvn.no.

- Ikke selvdigging

Han oppfordrer nå alle å finne fram det de måtte ha, selv om man skulle føle at det man har bare angår en selv.

— Man må ikke tro at det er selvdigging hvis man deler det med andre. Man må tenke større enn det.

Det hele er, ifølge Ørnevik selv, gjort på null komma null. Selv brukte han et par kvelder på å scanne og dele det han hadde på gruppen av utklipp, bilder og plakater.

— Det er det som er genialt. Folk kan bidra selv fra sin egen stue. Jeg har bare satt det i gang, sier Ørnevik.