KRISTIANSAND: — Hvor mye av den formidable økningen i kommunalbudsjettet går til kultur? ville kulturministeren vite i går formiddag. Da hadde Trond Giske innledet sitt sørlandsopphold med et besøk hos Kirkens Bymisjon før han tok turen til fylkeskommunen. Kulturministeren gikk gjennom et meget hektisk program da han i går besøkte både Kristiansand og Mandal.

I Kristiansand sto Kirkens Bymisjon, fylkeskommunen/kommunen, Opera Sør, Quartfestivalen og symfoniorkesteret på programmet, før det hele ble avsluttet med det store, åpne kveldsmøtet på Sørlandets Kunstmuseum. Hos fylkeskommunen møtte Giske et stort panel av kulturbyråkrater og embedsmenn og -kvinner klare til å ta imot ham. Likevel ble det for en stor del fylkeskulturleder Anne Tone Hageland og Kristiansands kulturdirektør Dagny Anker Gevelt som fikk tid til å si noe. Sistnevnte benyttet sjansen til å peke på mulighetene Odderøya gir som senter for kunst og kultur.

Da Giske reiste spørsmålet om kulturbudsjettets andel av kommunekassen, måtte varaordfører Bjarne Ugland svare «cirka fem prosent». Giske fikk dessuten vite at selv om det offentlige kulturbudsjettet er moderat, blir det tatt store løft utenom budsjett.

— Arenabygging går for en stor del på siden av kulturbudsjettet, sa Ugland og pekte på ting som ny scene til Quartfestivalen og ikke minst det nye konserthuset Kilden.