4.mai inntar Kaizers Orchestra scenen på Cementen i Stavanger.

— Det er egentlig så enkelt som at vi har en ukes øving i Stavanger den uka, og tenkte det kunne være morsomt å toppe den med en konsert, sier vokalist og hovedkomponist Janove Ottesen på bandets hjemmesider.

I begynnelsen av november i fjor, gikk samme mann ut i Stavanger Aftenblad og varslet konsertpause. Fire-fem måneder kan forsåvidt regnes som en god pause, men langt på nær så lang som bandet varslet på sine hjemmesider: hele 2007. - Spesielt sted

At unntakskonserten gjøres på Cementen i Stavanger, er langt fra tilfeldig skal vi tro frontmann Ottesen.

— Vi driver og forbereder albuminnspilling, øver på nye låter, og i den anledning tenkte vi det kunne vært moro å spille en konsert på Cementen igjen. Litt sånn «low key»-opplegg, som i gamle dager. Vi begynte jo karrieren på puben og har lyst til å fortsatt kunne gjøre konserter på små steder når vi vil. Cementen er jo et spesielt sted for oss. «Ompa til du dør»-spellemannprisen vår står jo der, sier Ottesen.

Vedlikehold av live-formen

Kaizers Orchestra har planer om å gi ut ny plate i september. Før utgivelsen av «Evig pint» i 2002 prøvde Kaizers først ut låtene på Cementen, før guttene dro videre til Bergen for å spille inn platen. Ser vi en link?

— Nei, egentlig ikke. Vi kommer nok til å spille noen helt nye låter, men vi kommer ikke til å kjøre en så gjennomført «prøving av nytt materiale» som vi gjorde i 2002. Det blir som en intimkonsert, fordi vi har lyst til å vedlikeholde live-formen og gi fansen en overraskelse, sier Ottesen på hjemmesiden.

Foruten unntaktskonserten i Stavanger, skal Kaizers spille under Sziget-festival i Ungarn i august.