KRISTIANSAND: Pengene er øremerket lyd— og lysutstyr, og de to går inn som de hittil største sponsorene av bygget.

— Dette blir et fantastisk tilbud til Sørlandet og er noe vi gjerne vil være med på, sier administrerende direktør Dag Rasmussen i Rasmussengruppen AS til Fædrelandsvennen.

I går fikk han sin første omvisning i bygget, og lot seg særlig imponere av bølgeveggen og konsertsalen.

Det gjorde også styremedlem Peder Syrdalen i Sparebanken Pluss som var den andre julenissen som tok turen til Silokaia i går. Han er også kjent som Høyre-politiker i Arendal, og den sterkeste drivkraften bak byggingen av Arendals nye kultur- og rådhus som åpnet i 2005. — Det bygget har gjort noe med selvfølelsen og stoltheten i Arendal, og jeg tror Kilden vil gjøre det samme for Kristiansand, sier han.

At bankens administrerende direktør Stein Hannevik er styreleder for Kilden finner han ikke problematisk:

— Nei, vi i banken har vært en heiagjeng for Stein, og det var jeg som tok opp i styret at vi burde bidra til Kilden slik Sparebanken Sør bidro til kulturhuset i Arendal, sier Syrdalen.

— Jeg har selvfølgelig fratrådt når banken har behandlet denne saken, sier Hannevik som på Kildens vegne er svært glad for de 20 millionene som nå er på plass.

Av de 53 millioner sponsorkroner byggestyret trenger, er 42,5 nå på plass. Xstrata Nikkelverk har gitt 2,5 millioner, og Stiftelsen for store kulturanlegg i Kristiansand, populært kalt lille-Cultiva har gitt 20 millioner øremerket utstyr.

Les mer om Kilden i papiravisen lørdag