David Coverdale har børstet støvet av Whitesnake igjen og har nylig gjennomført flere konserter i Norge. Bergen, Sandnes og Trondheim var blant byene som fikk besøk av bandet. Søndag spiller bandet på den store britiske rockefestvalen Download. I år er det også 25 år siden bandet ga ut albumet "Slide it in", og i den anledning er det utgitt en dobbel jubileumsutgave som blant annet inneholder en dvd med promovideoer og konsertopptak. Albumet nådde niendeplass på de britiske salgslistene men måte nøye seg med plass nummer 42 på de amerikanske.

Kjeft

Coverdale ble stjerne da han tok over som vokalist i Deep Purple i 1973. Etter bandet la inn årene i 1976 startet Coverdale den første utgaven av Whitesnake. Bandet hans ble aldri noen favoritt hos feministgrupper, og spesielt plateomslagene ble møtt med kraftige beskyldninger om sexisme. Omslaget på "Slide it in" var særlig omdiskutert, og i et intervju med den britiske avisen Metro avslører Coverdale at fotograferingen til omslaget ikke gikk helt etter planen. Den ekte slangen som ble brukt falt ikke i smak.

– Det var faktisk to modeller som ble brukt til coveret. Den første var 17 år og hun besvimte. Vi ble nødt til å finne en annen modell til baksiden av omslaget, forteller han.

Kritikk

Coverdale forteller også at kritikken fra kvinnegruppene ikke gikk inn på ham.

– Jo mer pressen hev seg på kritikken jo mer dyttet jeg tilbake med det sexistiske aspektet. Vi hadde uansett en veldig høy andel flotte unge kvinner på konsertene våre og for å være helt ærlig var det de som sang høyest til "Slide it in", forteller han.