Rourke fikk masse skryt etter sin rolle som bryteren Randy Robinson i «The Wrestler». Han fikk ingen Oscar, men kunne trøste seg med en Golden Globe. Revitaliseringen av karrieren fortsetter med full styrke framover, og Rourke vil bli å se i en rekke filmer de neste årene.

Drama

Nå melder Reuters at Rourke har takket ja til en rolle i den uavhengige filmen «Passion Plays». Mitch Glazer skal skrive og produsere filmen, men handlingen har ingen røpet noe av foreløpig. Rollen vil uansett utgjøre en pause fra actionrollene vi har sett ham i de siste årene.

Iron Man

Det har lenge blitt spekulert i at Rourke skal spille skurk i den andre filmen om Iron Man. Enkelte kilder hevdet at han skulle spille skurken Whiplash, mens andre hevdet at han var tiltenkt rollen som Crimson Dynamo. Nå melder imidlertid Reuters og WorstPreviews.com at sistnevnte rolle er bekreftet. Rourke skal også spille i Sylvester Stallones actionfilm «The Expendables» og gangsterfilmen «Broken Horses». Som om ikke dette var nok så spiller Rourke også i filmen «The Informers» som hadde premiere under årets Sundance-festival.