Danserne og beat-boxeren fra Bergen var førstemann ut under fredagens store finale i Norske talenter. De hadde øvd firefem timer daglig for at nummeret skulle sitte synkront til hver minste lille bevegelse. Men da de startet, forsvant lyden fra scenen, og de hadde ikke annet å forholde seg til en deres egen telling.

– Det var en linje som var nede. Vi hadde ingen lyd, og alt foregikk på telling. Det er ganske viktig for dansere med lyden. Vi danser jo til musikken, så det var ganske tragisk, sier dansegruppa dagen derpå.

Og verre ble det. Da de var et godt stykke uti nummret, kom lyden plutselig tilbake, og da stemte det ikke lenger med dit danserne var kommet i showet. Ingen cue var lenger på rette stedet.

– I går var vi veldig nedfor. Pluteslig kom lyden på igjen, men vi måtte fortsette på telling. Da stemte det jo ikke lenger. Vi var ganske misfornøyde og skuffet.

Satt på prøvene

– Vi fikk så mye skryt etter generalprøven. Da satt alt som det skulle. Men vi kan ikke gjøre noe med det som har skjedd. En slik finale er live-sending, og da kan jo hva som helst skje. Men det var jo ganske kjipt for oss, sier Piero Issa i Absence & Blipp.

Det lyktes oss ikke å få en kommentar fra TV 2 omkring de tekniske problemene, men dommer Jan Fredrik Karlsen beklaget under fredagens sending at det hadde vært tekniske problemer under Absence & Blipps dansenummer.

Takker fansen

– Vi er glade og godt motiverte nå. Det er deilig at finalen er over. Nå er planen vår å gjøre et kjempgodt nummer som vi skal turnere i Norge med, sier Issa, og legger til at Norske talenter var et lite kapitell i deres danseliv, og at de har hatt det kjempegøy mens det pågikk.

– Takk til fansen. Vi setter utrolig pris på fansen vår. Det er kjempemange som støtter oss, og det er vi veldig glade for.

Favoritter

Absence & Blipp ble på forhånd kåret til lesernes talentfavoritt, men fikk altså ikke noen plassering blant de tre beste. Det tar ikke gnisten fra gruppa.

– Vi skal ut å turnere og ta kontrollen over teknikken og alt selv, flirer Piero Issa.

De skal Norge på kryss og tvers for å vise folket hva de er gode for, og for å lære det de kan videre, selv om det ikke ble noen bil og premie på dem. De bruker allerede mye tid på å undervise barn og unge hjemme i Bergen. Blant annet gjennom Kulturskolen.

– Den bilen ville ha blitt godt brukt. Og alle pengene skulle gått til bensin slik at vi kom oss rundt i landet og fikk opptre og holde kurs for unge sa de før finalen.

Vist seg fram

Det viktigste med å opptre på tv er å få vist seg fram. Det har både fredagens finalister og deltakere som ikke nådd finalen fått gjort.

Dommerne har skrytt av nivået på årets deltakere, og mange av dem får vi nok se mer til i framtiden.

Andreplassen i Norske talenter-finalen gikk til Lydia Hoen Tjore.Hun er bare 14 år gammel, og har mange år på å utvikle seg og profilere seg.

Lykkelig Lydia

– Jeg unner virkelig Quick seieren. De fortjente det. Jeg er bare dødsfornøyd med resultatet mitt, sier en lykkelig Lydia dagen etter finalen.

– Å bli en av de tre beste er stort for meg.

Lydia ble med i sjanse-finalerunden, og hadde bare en knapp uke å forberede seg før finalen. Selv sa hun på forhånd det var en ære å bli plukket ut som finalist av dommerne.

– Det er bare en ting å si: Fantastisk, kvitterte dommer Giertsen etter at Lyda hadde sunget.

– Det beste du har gjort, mente Mia.

Men hva skulle hun ha gjort med bilpremien?

– Hehe. Solgt den eller gitt den til mamma og de, sa hun.

– Uansett har Lydia et særegent talent. Hun er en nydelig begavelse, sa Jan Fredrik Karlsen til vg.no om operatalentet Lydia.

Og fortsatte:

– Hun har helt sikkert en lysende karriere foran seg.

Etter kveldens finale hadde nok den populære sangerinnen trengt den for å bli kjørt rundt til diverse opptredener. Hun fikk enorm respons på sangen sin, «The prayer».

– Lydia har en stor og moden stemme til å bare være 14 år. Det at hun var en av den som fikk en sjanse til, var helt på sin plass. Hun viste også en scenisk tilstedeværelse og påståelighet som jeg liker svært godt, sa dommer Mia Gundersen før finalen.

Og dette sa Lydia om Mia og dommerne:

– Det er en manager der og to artister der, så de bør ha peiling og erfaring.

Travel bitch

De småvoksne hiphoperne i Røa eldresenter bitchet i vei, og er travle som bare det framover. Nå skal de begynne å jobbe med en av de to årlige kabareten ved eldresenteret, «Cabaret Fossile». Den har premiere i juni, så nå får ddet travelt som bare det. Derfor må de si nei til en masse forspørsler om opptredener. Somfor eksepmel når statsministeren og helseministeren er en del av programmet.

– Ja, for det passet ikke, sier 69 år gamle Mette Iuel, Røas og alle talenters sjefsbitch.

Burde Absece & Blipp ha fått en ny sjanse?