OSLO: I fjor droppet NRK sommersatsningen, og for første gang siden starten i 1993 gikk ikke «Sommeråpent» på norske skjermer. Sendeflaten ble i stedet dominert av sendingene fra OL i Beijing. I år er programmet imidlertid tilbake, og denne gangen er det to programledere som skal bytte på jobben som sommersjef.

Hilde

De fire første ukene er det velkjente Hilde Hummelvoll som leder programmet. De fire ukene etter dette er det Siv Helberg som overtar.

– Jeg har aldri laget direktesendt TV fire ganger i uka før, så dette blir spennende, melder hun i en pressemelding fra kanalen.

Programmet starter opp 22. juni og at det skal sendes direkte fra Youngstorget i Oslo.

Helberg

Siv Helberg har tidligere ledet programmet Sveip på NRK2, og var også innom som programleder for Sommeråpent som en av fire programledere i 1999. – Å ta over etter Hilde Hummelvoll blir veldig stas. Hun er en av mine favorittprogramledere, så jeg ser det som en ære å jobbe i samme program som henne, melder Helberg.

NRK varsler ellers et lett sammensatt program med gjester, musikk, mat, konkurranser og annet sommerstoff. I sommer skal også NRKs distriktskontorer levere innhold til sendingene.