Rapportene fra den internasjonale filmfestivalen i Cannes melder om en roligere og mer nøktern feiring enn tidligere år. Finanskrisen har gjort sitt til at flere større fester har blitt avlyst og at champagneføringen er lavere enn hva man har vært vant til. Ifølge Reuters har omsetningen hos den lokale handelstanden vært 30 prosent lavere enn ved tidligere festivaler.

Fest

Uvanlig nok er det en animasjonsfilm fra Disney/Pixar som skaper glede i Frankrike. 3D-animasjonsfilmen «Up», eller «Stå opp!» som den blir kalt her i Norge fikk æren av å åpne hele festivalen onsdag, og kritikerne er så langt fra seg av begeistring. Det er første gang en animasjonsfilm åpner den prestisjetunge festivalen, og flere har påpekt at filmen er et fint lyspunkt i en verden som fortsatt er preget av finanskrisen. The Hollywood Reporter mener blant annet at dette er snakk om tidenes morsomste film fra Pixar. The Guardian omtaler filmen som smart og morsom i sin rosende anmeldelse.

Her er en av trailerne til den kommende filmen:

Mann

Filmen handler om en gammel mann som binder fast ballonger til huset sitt for å fly avgårde mot sitt livs eventyr. Den har ordinær amerikansk premiere i slutten av måneden. Norske kinogjengere må imidlertid smøre seg med tålmodighet. Den kommer nemlig ikke hit før i september.

Her er flere trailere: