For 44. gang gikk Annual Academy of Country Awards av stabelen i USA, og LAs Vegas-showet bød på en rekke overraskelser. Akademiet melder at over en halv million mennesker stemte fram en vinner i katagorien Årets entertainer, og det unge stjerneskuddet Carrie Underwood hentet hjem prisen. Det plasserer henne i et eksklusivt selskap i countryverdenen. Det er nemlig bare sju andre kvinnelige artister som har vunnet denne prisen tidligere.

Vinnere

Loretta Lynn vant prisen i 1975, Dolly Parton i 1977, Barbara Mandrell i 1980, Reba McEntire in 1994, Shania Twain i 1999 og de omdiskuterte Dixie Chicks i 2000. Underwood tok også prisen som beste kvinnelige vokalist under utdelingen søndag.

– Jeg har hatt mange gode øyeblikk i løpet av de siste fire årene. Men dette tar kaka, slo hun fast.

Album

Kvinnedominansen ble sikret ved at 19-åringen Taylor Swift tok prisen for beste album med utgivelsen «Fearless».

– Jeg tror mange av dere som kjenner meg vet at dersom jeg snakker til dere i mer enn fem minutter så kommer jeg sannsynligvis til å skrive en sang om dere, spøkte Swift i takketalen .

Ifølge ACM er Swift å regne som en digital sensasjon med ni millioner digitale nedlastninger i 2008 og et salg på over seks millioner av de to første studioplatene hennes. Hun var den mestselgende artisten i USA uansett sjanger i 2008. Brad Paisley ble kåret til den beste mannlige vokalisten

Noen av prisene:

Årets entertainer: Carrie Underwood

Årets album: «Fearless» — Taylor Swift

Beste mannlige vokalist: Brad Paisley

Beste kvinnelige vokalist: Carrie Underwood

Beste vokalgruppe: Rascal Flatts

Beste vokalduo: Sugarland