ARENDAL: Kidsa hylte, jentene besvimte og Avenged Sevenfold tynte alt de hadde ut av ledningene.

— De er noe så sjelden som rockestjerner, og de tør å oppføre seg som det også, sier P3s musikksjef Håkon Moslet til fvn.no. Han står og gynger fornøyd midt i gjengen av hardcore fans foran amfiscenen på Hove.

Hardrock/metalcore-bandet Avenged Sevenfold, eller A7X blant venner, lempet bøtter og spann av potent rock, humor og ispedde arier ut til fansen.

Bandet, som tar sin døgnhvile på Huntington Beach i California, er ett av de mest etterspurte på Hovefestivalens diskusjonssider, og dermed var det ingen bønn: De måtte hentes til Aust-Agder.

VRENGER STEMMEBÅNDET: Fansen elsker Avenged Sevenfold, og gir alt tilbake. FOTO: Amund Hestsveen Vin Diesel?

— Man, I'm gonna have to come back more often, roper vokalist M. Shadows, som har snaua seg for anledningen. Vin Diesel kunne ikke gjort en pedre parodi på seg selv.

Fra scenen klarer han ikke å holde inne sin begeistring for norske jenter, og utbryter:

— Dere norske gutter er vanvittig heldige. Dere har de fineste damene i hele verden.

Brølet stiger fra den svartkledde gjengen med blodfans. Mange har reist langveisfra for å høre heltene.

Tar en med meg

  • Jeg tror jeg tar med meg en norsk jente. Kanskje jeg tar med meg flere, sier M. Shadows og flirer.

Så annonserer han låta "You make me wanna scream", og dedikerer den til alle jentene.

Brølet uteblir, men hvinet stiger desto høyere fra alle bertene. To jenter blir slått ut i tumultene foran scenen, og må bæres vekk. En fjortis som prøver å krabbe på toppen av publikum hives ut av vaktene. Alt er slik det skal være.

Moslet flirer, og synes hele konserten er bare stas.

— De har humor, og dette er kjempegøy, sier han.

Reise med Maiden

A7X er for øyeblikket på turné som oppvarmingsband for Iron Maiden, og spiller blant annet i Stockholm 16. juli, Trondheim 22. juli og Oslo 24. juli.

Bandet har levert varene siden 1999, og kom med sitt første album to år senere.

Ved siden av M.Shadows består bandet av gitarist Synyster Gates, Zacky Vengeance på rytmegitar, Johnny Christ på bass og The Reverend på trommer. Eller slagverk, som det i denne sammenhengen mye riktigere må kunne kalles.

På grunn av sin ekstreme sangstil måtte M. Shadows, eller Matt Sanders som han er døpt, operere stemmebåndet og legge om syngestilen. Det ser ikke ut til å ha redusert punchen, han høres til tider ut som Axl Rose.

— Jeg må komme tilbake hit, roper han til det bølgende havet av pur unge tilhengere. - Vi tar en låt til for kidsa, skal vi ikke det, spør han gitarhelt Synyster.

Og Hove vibrerer.

EIN TE? — Vi tar en til, sier M. Shadows til Synyster, som egentlig vil gå og drikke øl. Men fansen har talt, det blir mer. FOTO: Amund Hestsveen