ARENDAL: Utover i konserten på Hovefestivalen med det amerikanske bandet, The Brian Jonestown Massacre, trakk stadig flere folk seg bort fra Amfiscenen i den kalde vinden. Sara Myklebust Jacobsen fra Kristiansand var en av dem som klatret i vei oppover ”tribunen” før siste låt. Frontfigur Anton Newcombe grep mikrofonen og pekte i samme retning.

— Jeg ser deg, ropte han (på engelsk).

— Du med det røde håret og lilla jakke, fortsatte han, mens opp mot 1000 publikummere snudde seg nysgjerrig.

Etter hvert oppfattet 16-åringen at det var hun Newcombe ropte etter.

— Party over here, f*** you over there, lød det videre fra scenen, mens Myklebust Jacobsen noe forfjamset fortsatte videre ut av sceneområdet – og bandet satte i gang sin siste låt.

På jakt etter mobbeofre?Foto: Christian Nørstebø

— Litt flaut - Jeg fant ut litt sent at det var meg han mente, så det var ikke så ille. Det var litt flaut, men litt gøy også, sier hun til fvn.no etterpå.

Og legger til at kritikken fra scenen var ganske uforskyldt.

— Jeg hadde sett hele konserten, og trodde egentlig at de var ferdige. Det var derfor vi gikk, sier hun.

Ellers sier Sara Myklebust Jacobsen at hun ble litt skuffet over det bandet leverte. Det er en oppfatning det virket som at flere blant publikum delte. For det boblet ikke over av engasjement blant de syv (åtte i starten) på scenen. Likevel så den harde kjernen helt fremst foran scenen ut til å like seg godt.

Ingen krangling Rockedokumentaren ”Dig” fra 2006, som omhandlet blant annet Anton Newcombe, vitnet om en meget uforutsigbar frontfigur. Men de som hadde håpet på krangling for åpen mikrofon mellom bidragsyterne på scenen, slik bandet har gjort flere ganger tidligere, håpte også forgjeves.

Bandmedlemmene så ut til å være i ”lugnt” humør – altså bortsett fra den lille episoden mot slutten som omhandlet Sara Myklebust Jacobsen.

BEGYNTE BRA: Mange hadde møtt opp til konserten, men etter hvert ble det stadig mer glissent. Foto: Monika B. Birkeland