Les også: Anmelderne frelst av danse-dronningen Streep

14 ganger Oscar-nominerte Meryl Streep måtte på hemmelig «Mamma Mia»-audition hos Benny Andersson for å få rollen. Men seansen skulle ikke være offisiel.

Det skriver den australske avisen Daily Telegraph.

La ned veto

– Han nekter vel helst for det, men jeg vet Benny Andersson forbeholdt seg retten til å legge ned veto mot alle castingvalgene gjennom hele prosessen, sier Streep til avisen.

– Faktisk friga ikke Abba-folkene rettighetene til musikken før like før vi startet innspillingen, sier hun og forteller at det alltid føltes som om en dårlig opptreden fra henne eller medskuespillerne ville koste dem rollen.

Veteranskuespilleren avslørte også at hun møtte Andersson i New York's Lincoln Centre straks etter at regissør Phyllica Lloyd hadde bekreftet Streeps hovedrolle, og at hun da innså at hun ble målt fra topp til tå av den mannlige Abba-stjernen.

Streep nervøs

– Han hadde gnist i blikket og var veldig imøtekommende. Men halvveis ut i møtet skjønte jeg at jeg var på audition, og at om jeg trådte litt feil, ville jeg være ute av filmmusikaln. Det var da jeg ble nervøs, sa Streep til den australske avisen.

Rollen ble som kjent hennes, og av de norske avisene som har anmeldt filmen i dag, har hun fått svært mye skryt. Sekser i Aftenbladet, treer i VG og firer i Adresseavisen.