KVINESDAL: De norske rockelegendene i DumDum Boys spiller to festivalkonserter i løpet av kort tid på Sørlandet til sommeren. Fredag ble det klart at bandet blir headliner på Canal Street i Arendal i slutten av juli, men allerede den 10. juli avslutter trønderne familiedagen under Norway Rock Festival.

Bandet, som nylig fikk hedersprisen under Spellemannutdelingen, har siden starten i 1979 gitt ut åtte studioalbum. I mars 2006 fikk de solide kritikker for deres foreløpig siste skive «Gravitasjon». Albumet var bandets første på åtte år.

Norway Rock Festival, tidligere kjent som Kvinesdal Rock Festival, arrangeres for tredje gang til sommeren. I år som tidligere år er torsdagen forbeholdt familier, og festivalområdet åpnes opp uten aldersgrense. I fjor var The Kids og Wig Wam blant bandene som spilte på familiedagen.

Foreløpig er det uklart hvem som spiller før DumDum Boys den 10. juli, og trolig må publikum smøre seg med tålmodighet nok en uke. Men neste lørdag slippes komplett lineup på utestedet På Hjørnet i Kristiansand, sammen med konsert av Backstreet Girls.

Fra tidligere er det kjent at band som Motörhead , Helloween , Quireboys, Turboneger , We og Backstreet Girls spiller på Øyesletta til sommeren.