Klipp fra de nominerte filmene stykket opp og overskygget det som skjedde på scenen under de 80. Oscarutdelingene. Det skriver Washington posts sin spaltist Tom Shales i en anmeldelse av søndagens utdeling.

— Det hele var så oppstykket at det føltes som et tv-program med hikke, skriver Shales.

Ønsket mer følelser

Spaltisten etterlyser flere følelsesladede prisvinnere, og sier at det er kritikkverdig at showet holder på i en halvtime

Oscarutdelingen sto lenge i fare for å bli kansellert eller utsatt på grunn av forfatterstreiken i Hollywood som har pågått siden november. Først elleve dager før utdelingen ble det altså mulig

Tv-komiker Jon Steward får skussmålet middels etter sin andre runde som Oscarvert.

Den store mengden klipp plaget også andre anmeldere.

Som en plan-B

— Filmklippene og montasjene over tidligere Oscarvinnere ser ut til å være en levning fra plan B (slik ville nok hele utdelingen sett ut om streiken hadde fortsatt), skriver Mary MacNamara i Los Angeles times.

— Det ser ut som produsentene ikke merket at det var nettopp de tårevåte takketalene som slo best an i de uendelige klippene. De var nemlig litt for opptatt av å skysse kveldens vinnere av scenen så fort som mulig. Ved en anledning måtte Jon Steward trekke en vinner tilbake på scenen så hun skulle rekke å komme med en uttalelse, skriver Frank Scheck fra Hollywood reporter.

Montasjene, som strakk seg helt tilbake til den første Oscarutdelingen i 1929, kjedet de fleste kritikerne. Flere mente at montasjene burde ha blitt fjernet når streiken likevel ble over i tide.

Ga litt skryt

Varietys Brian Lowry var den eneste som lot seg imponere av det produsentene hadde fått til med årets utdeling med tanke på den korte tiden de hadde til å forberede seg.

Til tross for at montasjene ble betegnet som uendelige klarte likevel noen finne mangler blant klippene. Whoopi Goldberg tok til tårene under morgensendingen hos tv-kanalen ABC fordi hennes prestasjon som Oscarvert ikke var med i kavalkaden over tidligere verter.

Glemte Renfro

Tmz.com var blant mediene som reagerte på at produsentene så ut til å ha glemt Brad Renfro under en hyllest til Hollywoodstjerner som døde i løpet av 2007. Seerne sviktet også årets Oscar. De endelige tallene er ikke klare, men foreløpige beregninger viser at årets seertall var 14 prosent lavere enn tidenes dårligst sette Oscarutdeling i 2003. Da så 33 millioner amerikanere utdelingen, melder CBS.