Det har vært en travel måned for Glenn Lyse (33) siden han vant Idolfinalen 2007. Premien var en platekontrakt med Sony BMG, og nå er han i Oslo for å spille inn sitt første album.

–Det er veldig travelt for tiden, vi har knallharde dager i studio fra ti om morgenen til ett om natta. Så det blir lite tid til andre ting, konstaterer Glenn Lyse.

Som familie og venner. Lyse har samboer og to små barn hjemme i Stavanger, men har bare rukket hjemom et par ganger siden nyttår.

– Det går greit. Jeg har heldigvis god støtte hjemme, de backer meg opp 100 prosent.

Nesten bare egne låter

Håpet er at han får mer tid når albumet hans slippes i slutten av mars. «Come Closer» – som er den foreløpige tittelen, inneholder kun selvskrevne låter, med unntak av «Idol» -låta «Days go by».

– Det blir en god blanding av alt jeg har laget i løpet av musikkarrieren min. Jeg har gravd fram låter helt fra ti år tilbake, sier Lyse.

Plateselskapet Sony ønsket i utgangspunktet å bruke coverlåter, slik flere av idolvinnerene har gjort siden Kurt Nilsens debutalbum «I» i 2003. Men nå lar de Glenn Lyse få prøve seg med eget materiale.

– Det er kanonkjekt! Det betyr jo at det må være kvalitet på musikken min, sier Lyse.

Stjernemanager

Tidligere i vinter kom det frem at Jan Fredrik Karlsen ikke ville bli Glenn Lyses manager, til tross for at han har både Kurt Nilsen og Alejandro Fuentes i stallen. Det tar den ferske «Idol» -vinneren med knusende ro.

– Jan Fredrik er dyktig, men jeg er ikke lei meg for at det ikke ble han.

Lyse har inngått samarbeid med Jan Sollien isteden, som tidligere har jobbet med store navn som Kent, Surferosa, Trang Fødsel og CC Cowboys.

Men Lyse meldte seg ikke på Idol for å bli kjendis, men for å få kontakter i musikkbransjen. En måned etter seieren har han endelig de rette folkene rundt seg.

– Jeg er kjempetakknemlig for mulighetene Idol har gitt meg. Jeg har lært masse om både bransjen og artistlivet.

Uvant med oppmerksomhet

Lyse hadde aldri trodd han skulle nå til topps, og det har fremdeles ikke gått helt opp for ham.

– Men da jeg traff en Idolfrelst dame på Christiania Teater som hadde en hel bok med avisutklipp av meg, skjønte jeg hvorfor folk kjenner meg igjen på gata.

Foreløpig synes han bare det er hyggelig at folk knipser mobilbilder og flokker seg rundt ham når han er ute.

– Det er jo de som stemte på meg som har fått meg hit jeg er i dag, så det må jeg bare være takknemlig for.