Aaron Sorkin har stått bak en rekke politisk orienterte filmer og tv-serier, og denne uken brakte han nyheten om at det internasjonale nettsamfunnet blir utgangspunktet for en ny film. Sorkin brakte nyheten på sin egen nyopprettede side på Facebook.

— Jeg har nettopp takket ja til å skrive en film for Sony og produsent Scott Rudin om hvordan Facebook ble oppfunnet. Jeg tenkte at et steg på veien mot å forberede en slik film ville være å finne ut hva Facebook er. Derfor har jeg startet denne siden, skriver Sorkin på sin ferske side.

Ukjent

I tillegg til «Presidenten» er Sorkin kjent som mannen bak «Studio 60», «On The Sunset Strip» og «A Few Good Men». Den kommende filmen skal produseres av Scott Rudin og dreie seg om hvordan Zuckerberg og kameratene Dustin Moskovitz og Chris Hughes grunnla Facebook.

Sorkin innrømmer også at han ikke er særlig oppdatert på Internett-fronten.

— Det er egentlig min researcher Ian Reichbach som har opprettet siden ettersom min bestemor har mer peiling på Internett enn meg. Og hun har vært død i 33 år, skriver Sorkin.

Grunnlegger

Mark Zuckerberg grunnla Facebook da han var student ved universitetet i Harvard i 2004. Siden den gangen har nettsamfunnet vokst seg stort. Denne uken kunngjorde nettsamfunnet at de har rundet 100 millioner brukere på verdensbasis. Nettsiden var opprinnelig tenkt som et internt nettverk for universitetsstudentene men ble raskt et internasjonalt fenomen. Sorkin invitererer Facebook-brukere verden over til å bidra.

— Jeg vet ærlig talt ikke hvordan dette fungerer og det er derfor jeg er her. Dersom noen har spørsmål skal jeg svare så godt jeg kan. Dersom noen har kommentarer vil jeg lytte. Og derson noen har noen Facebook-historier kan de være hjelpsomme, skriver han.