De to spillgigantene tar innover seg at spillentusiastenes behov for lagringsplass stadig blir større og har brukt sommeren til å forberede nye versjoner av Playstation3 og Xbox360. Ifølge bransjetidsskriftet Farojournalen skal den nye 80GB-utgaven av PlayStation 3 lanseres i Europa 27. august samtidig som Sony tømmer lagrene for den foregående 40GB-modellen. Sony dobler altså plassen fra 40 til 80GB, og setter prisen til rundt 3200 norske kroner.

Dobbel

Det tok imidlertid ikke lang tid før konkurrenten Microsoft svarte. Allerede førstkommende fredag 15. august lanserer Microsoft en ny Xbox 360 der harddisken er på 60GB, tre ganger så høy minnekapasitet som de tidligere vanlige 360-maskinene, melder senior regional director Neil Thompson i Microsoft E&D ifølge Farojournalen.

– Vi vet at forbrukerne har behov for stadig mer lagringsplass for å oppbevare all den fantastiske digitale underholdningen vi tilbyr. Nå har Xbox 360 triplet minnekapasiteten for å huse all underholdningen du trenger uten ekstra kostnader, sier Thompson.

Elite

Ifølge Farojournalen vil den nye Xbox-versjonen erstatte den nåværende hovedmodellen. De mer eksklusive og dyrere modellene som Xbox 360 Arcade eller Xbox 360 Elite med sin 120GB harddisk vil fremdeles finnes på markedet. Spillnettstedet Gamer.no melder at utsalgsprisen på den nye standardutgaven av Xbox 360 vil bli på 2295 kroner her til lands.