Søndagens Emmy-utdeling ble til tider en politisk affære, og flere av prisutdelerne brukte tid på referanser til valget. De to satirikerne Jon Stewart og Stephen Colbert, som styrer sine respektive humorshow The Daily Show og The Colbert Report, var valgt ut til å dele ut en av prisene, og da fikk spesielt den eldste av de to presidentkandidatene gjennomgå.

Sviske

Uten å nevne navn på noen av presidentkandidatene begynte de to satirikerne på en lengre tirade om svisker.

– Amerika trenger svisker. Det er kanskje ingen ung og sexy plomme. Det er sant at den er krympet sammen og til tider vanskelig å svelge. Men denne inntørkede svisken har erfaringen vi trenger, kommenterte Stephen Colbert.

Colberts show fikk pris for beste manus. Stewart fikk pris for beste varieté, musikk— eller komedieshow.

Presidenten

Det politiske temaet var imidlertid ikke slutt med det. Selveste Martin «Presidenten» Sheen, stilte opp og mante folk til å stemme. Tommy Smothers, kjent for The Smothers Brothers Comedy Hour fra 60-tallet benyttet også anledningen til å komme med politiske bemerkninger.

– Det er vanskelig for meg å holde meg stille når jeg stadig vekk får høre at fred bare kan oppnås gjennom krig, sa han.

Colbert

Det er langt i fra første gang at Stephen Colbert har langet ut mot politiske topper. Her er en av satirikerens mest kjente opptredener: