KRISTIANSAND: — Dette kan være to ting. Enten så har de bra band på gang og er uhyre selvsikre eller så ha de veldig store problemer, sier redaktør i bransjebladet Faro-journalen, Asbjørn Slettemark til fvn.no etter å ha hørt at Duplex-kollektivet er første band ut.

Han er overrasket over dagens artistslipp fra Quart.

HVA MENER DU? Si din mening nederst i artikkelen.

— Dette kan være to ting. Enten så har de bra band på gang og er uhyre selvsikre eller så ha de veldig store problemer, sier Slettemark.

Han tror dagens slipp kan være en gimmick for å senke forventningene blant folk, men er ikke sikker.

— Jeg håper de nå har bra med bunnsolide artister som de slipper til uken. Hvis ikke så synes jeg synd på Quart og Jørgen Skauge, sier Slettemark.

Lei av hele krigsopplegget Musikksjef ved Quart, Jørgen Skauge er på sin side lei av å måtte forsvare seg.

- Vi er litt lei av hele dette krigsopplegget som hausses opp mellom oss og Hove. Krig er det nok av andre steder, så hvorfor ikke gjøre noe helt annet, sa musikksjef Jørgen Skauge til Fædrelandsvennen om artistslippet i dag.

Han tok endel forventningsfulle ildsjeler på sengen i dag da han med å lansere det norske musikkoollektivet Duplex valgte å ikke svare på utfordringen fra Hovefestivalens booking av Slayer og sytten andre artister. Sist ut på Hovefestivalens liste er Amy Winehouse og Nellie Mckay.

I en pressemelding i dag står ledelsen i Quart fast på at de skal være "de største, de beste og de neste". Og nå inviterer de publikum til å være med å å mene, synse, skrike og rive seg i håret i en allerede opphetet debatt om hvilke artister som nå må være å finne på listen over Quarts artister.

  • Nå som du har fått de første, er ikke de største så langt unna, står det å lese i pressemeldingen.

- De som spiller først, slippes først For i år snur Quart på flisa, gir blaffen i medias sulteforing og kjører et nytt opplegg. Skauge velger å slippe de artistene som går først på scenen, ja, først.

Et opplegg som har skuffet mange, forvirret noen og fått enkelte til å trekke på smilebåndet.

For ryktene har surret. Alt fra The Who, Red Hot Chili Peppers til Kylie Minogue er blitt lansert av diverse kulturjournalister i landets aviser. En fjær er blitt til fem høns og nå slaktes den foran ansiktet på både publikum og presse.

Nye quart.no (fvn.no er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne linker) skal ta på alvor det som har vært quart-webens viktigste del opp igjennom - forumet! Ingen andre festivaler har latt publikum være med å forme programmet så mye som Quart har gjort. Det fortsetter vi med, lover festivalen i pressemeldingen.

Med helt ny web oppfordrer Quart publikum til å si sin hjertens mening og komme med forslag til artister. Si din mening!