Senere i høst starter TV 2 fjerde runde av «Skal vi danse». Her er kjendisene som fjorårets deltakere helst vil se på dansegulvet.

Vil ha TV-personligheter

Country-artist og programleder Liv Marit Wedvik kom på femteplass i fjorårets konkurranse. Hun synes gode TV-egenskaper er viktigere enn danseferdigheter.

– Jeg kunne tenke meg å se Harald Eia. Han er bare herlig og ville garantert laget bra TV. Men jeg kunne også tenkt meg å se Kari Traa. Hun er så levende og kunne sikkert nådd langt, sier hun.

Wedvik har også et par TV 2-profiler på ønskelisten:

– Davy Wathne og Pål T. Jørgensen hadde også vært morsomme å se på parketten. Tenk hvis Davy Wathne er like rapp i beina som i munnen?

Espen Esther Pirelli Benestad ble en av de store personlighetene i forrige dansesesong. I år vil Benestad gjerne se en av Norges rikeste menn på dansegulvet.

– Hadde det ikke vært kult å se Røkke? Flinkhet blir i dagens samfunn alltid knyttet til penger. Det hadde vært spennende å se om han kunne produsere andre flinkheter. Han kunne fått vist frem at han også er bare et menneske, sier Benestad.

Idrettsfolk utfordrer hverandre

Dag Otto Lauritzen sender danseballen videre til en annen elitesyklist.

– Det hadde vært kjempegøy å se Thor Hushovd. Men jeg tror ikke han tør å stille. Jeg har sagt til ham: «Du er nestemann», men det blåser han bare av. Han er litt pysete, he-he. Jeg aner ikke om han ville vært god, for jeg har aldri sett ham danse, sier Lauritzen.

– Uansett er det gøy å se folk som ikke er så flinke, men som har en viss progresjon, fortsetter han.

Finn Christian Jagge ønsker seg også flere toppidrettsutøvere i dansekonkurransen.

– Ole Kristian Furuseth, Ådne Søndrål og Geir Karlstad. De er like rytmeløse som meg, sier han.

Mange A-kjendiser

Om noen av disse kjendisene blir med i årets utgave av «Skal vi danse» blir avslørt 12. august.

– Alle deltagerne er klare, de står og tripper og har lyst til å begynne å trene, sier Unn Grethe Berge i TV 2. Berge kan ikke avsløre noen navn, men lover at mange av deltakerne er plukket fra øverste kjendishylle.

– Både pressen og andre har vært på meg hele sommeren, det er tydelig at folk har store forventninger, sier hun.