Mandag denne uken gikk tenåringen amok med sverdet på skolen i Krugersdorp, vest for Johannesburg. Ifølge Daily Mail var tenåringen som gikk berserk elev ved skolen. Han stakk det første offeret, en 16 år gammel elev, i nakken og gikk deretter videre og stakk en annen gutt og to gartnere som var tilknyttet skolen. Ifølge vitner skal tenåringen med sverdet ha vært påvirket av narkotika og hatt på seg en ansiktsmaske av samme type som trommeslageren i Slipknot, Joey Jordison, bruker.

Sjokk

Metalbandet Slipknot er kjent for sine makabre og sjokkerende ansiktsmasker. Nå får de skylden for tragedien. Pierre Eksteen som er ansvarlig for skolens støttenettverk er klar i sin tale:

– Vi vet at feil type musikk og narkotika har dårlig inflytelse. Unge mennesker trenger å være informert om effektene av satanisk musikk, uttalte han.

Avviser

Bandet selv avviser at det er noen sammenheng. Bandet ville først ikke kommentere saken, men onsdag tok frontfigur i bandet, Corey Taylor, bladet fra munnen i et intervju med magasinet Blender.

– Jeg er selvsagt rystet over at mennesker ble skadet og at en person døde, sier han.

Han avviser imidlertid at bandet kan lastes.

– Vårt budskap er positivt. Tidligere pleide jeg å ta det hardt når Slipknot ble linket til voldsepisoder. Etter hvert har jeg blitt flinkere til å minne meg selv på at jeg ikke oppfordrer noen til å ta livet av noen. Jeg oppfordrer fansen til å uttrykke seg, til å stå sammen og til å hjelpe hverandre, sier Taylor.

Beryktet

Det er ikke første gangen metalband— og artister har blitt beskyldt for å være ansvarlige for drap og selvmord. Artister som Ozzy Osbourne, Judas Priest og Marilyn Manson har alle fått lignende påstander klistret på seg.

– Det vil alltid være mentalt forstyrrede mennesker der ute, sier han.

Bandet kommer med sitt fjerde album, «All Hope Is Gone», i neste uke. På grunn av en ankelskade hos trommeslager Jordison har bandet blitt tvunget til å avlyse enkelte festivaljobber i Europa. Den planlagte konserten i Norge 10. november blir imidlertid ikke påvirket.