«The Dark Knight» fortsetter å lage bølger i filmindustrien i USA. I løpet av helgen satte filmen enda en rekord da den rundet 300 millioner dollar i inntjening på bare ti dager. Forbes melder at det tok den forrige rekordinnehaveren, «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest», 16 dager å passere 300 millioner. Med 75,6 millioner doller i inntjening i uke nummer to er totalen for filmen om flaggermusmannen opp i 314.245.000 dollar.

Rekorder

«The Dark Knight» satte også rekord for tidenes beste åpningshelg med 158,4 millioner dollar, og for beste enkeltdag med 66,4 millioner. Distribusjonssjef i Warner Bros an Fellman sier til Forbes at Batman-filmen kan komme til å nå 400 dollar om rundt 18 dager. Da vil den i tilfellet slå den andre filmen i Shrek-serien. Filmen om det grønne trollet brukte imidlertid 43 dager på å nå den summen.

– Mange ser filmen flere ganger. Publikummet vårt utvider seg, noe som er ventet med så sterke anmeldelser og en så aktiv jungeltelegraf, sier han.

Nå spekuleres det også i om «The Dark Knight» kan komme til å passere «Titanic» som tidenes mest innbringende film.

Nedtur

For Mulder og Scully, som denne helgen hadde premiere på «The X-Files: I Want to Believe» gikk det ikke fullt så bra. 10,2 millioner dollar i åpningshelgen var fasiten. Det er gått ti år siden den første filmen om radarparet, og det er seks år siden serien ble tatt av. Chris Aronson hos 20th Century Fox forklarer billettsalget slik til Forbes:

– Den harde kjernen av fans er fornøyde. Og for å være ærlig: Det er de filmen er laget for, sier han.

Filmen, som er regissert av «X-Files»-skaperen Chris Carter, har norgespremiere fredag 1. august.