Sir Paul McCartneys opptreden under søndagens Liverpool Sound-konsert beskrives som en triumf av lokalavisen Liverpool Echo . Foran 36.000 tilskuere fullførte han en konsert spekket med godbiter fra både solokarrieren og tiden med Liverpools største eksportvare, The Beatles.

– Kulturbyen i senter av universet, gaulte McCartney ut til fansen, som behandlet konserten som tidenes hjemkomst for en av byens største sønner.

Konsert

Liverpool er, sammen med Stavanger, europeisk kulturhovedstad. Konserten, Liverpool Sound, var sett fram til som et av høydepunktene i 2008. McCartney lot det skinne igjennom at det var stas å spille nesten i sitt gamle nabolag.

– Jeg ble født rett ned i gata her, fortalte han.

Konserten startet med overraskelsen «Hippy Hippy Shake» og fortsatte med det som bare kan beskrives som en massiv greatest hits-opptreden. «My Love» ble dedikert til hans avdøde kone Linda, og McCartney hyllet også barndomsvennen George Harrison med «Something».

I taket

Anmelderen i Liverpool Echo slår fast at «dersom Anfield hadde hatt tak, hadde Paul blåst det i filler». Ifølge rapportene var også Yoko Ono, Olivia Harrison, og Sir George Martin til stede. Sir Paul fikk også god hjelp fra Foo Fighters-frontfigur Dave Grohl på flere av låtene. Det finnes videoklipp fra konserten både på McCartneys nettside og på nettsiden til Liverpool Echo.

Everton

Sikkert til stor fortvilelse for en del Liverpool-fans innrømmet McCartney i et lengre intervju på sine hjemmesider denne uken at han heier både på de blå Everton og de røde Liverpool. McCartney ble spurt om hva han føler om å spille på Anfield så lenge familien hans er fra Everton.

– Jeg vet at du i utgangspunktet ikke skal heie på begge to. Jeg liker dem imidlertid begge to, slo han fast, og la til at han ikke brydde seg om de som ikke likte det.

– Min far var født i Everton, så offisielt er familien min Everton-supportere. Men jeg liker Liverpool også. Jeg krever spesiell dispensasjon til å like begge, erklærte han.

Dette spilte han:

Hippy, Hippy Shake

Jet

Drive My Car

Flaming Pie

Got To Get You Into My Life

Let Me Roll It

My Love

C' Moon

Long And Winding Road

Dance Tonight

Blackbird

Calico Skies

In Liverpool

Follow The Sun

Eleanor Rigby

Something

Penny Lane

Band On The Run (med Dave Grohl på gitar)

Back In The USSR (med Dave Grohl på trommer)

Live And Let Die

Let It Be

Hey Jude

Yesterday

A Day In The Life

Give Peace A Chance

Lady Madonna

I Saw Her Standing There (med Dave Grohl på trommer)