Hun har kun spilt i en novellefilm tidligere. Nå blir Ane Viola Semb fra Horten norsk nisseprinsesse når hun spiller dronning Fjellrose som barn i nye «Julenatt i blåfjell», en film som benytter «Jul i Blåfjell»-universet barna kjenner fra tv, men med handling lagt tidligere i tid fra det første møtet mellom rødnisser og blånisser.

— Det var kjempemorsomt og veldig spennende å spille i filmen, forteller Ane.

Filmversjonen satser på større grad av realisme enn tv-seriene som har vært vist på NRK.

— Vi lar barn spille barn og voksne spille voksne, sier produsent Jørgen Storm Rosenberg.

Vil bli «Reisen til julestjernen»-arvtaker

Filmskaperne tar friskt sikte på å skape den nye, store julefilmen her til lands med «Julenatt i blåfjell», en arvtaker til “Reisen til julestjernen” som kan vises år etter år. Og allerede etter kinopremieren 13. november tar de sikte på å sette rekorder.

— Vi skal lage årets store norske kinofilm, om vi regner Max Manus med blant fjorårets filmer, sier produsent Jørgen Storm Rosenberg.

Hans selskap Storm Rosenberg har rettighetene også til nye nisseeventyr dersom suksessen tikker inn som planlagt denne jula.

— Vi skal over 400 000 publikummmere. Gjerne over en halv million også, selv om vi ikke regner med å nå så høyt, sier Storm Rosenberg, som etterhvert har mange velklingende kassasuksesser på sin merittliste, deriblant «Uno», «Switch» og «Kautokeino-opprøret».

Designer nye luer

Mandag presenterte Storm Rosenberg og distributøren Sandrew Metronome de første filmklippene fra «Julenatt i blåfjell» for norske kinosjefer på Den norske filmfestivalen i Haugesund. Når blånissene går til filmen, er det med en historie lagt til tiden før tv-seriens handling - mens dronning Fjellrose ennå er en liten prinsesse.

— Hun er veldig sjenert og har aldri vært utenfor Blåfjell. Men når faren er syk bestemmer hun seg for å dra ut for å hjelpe han, forteller Ane Viola Semb.

Nissene i filmen er ikledd nye luer for anledningen. I kjent NRK-tradisjon skal også filmfortellingen fra Blåfjell følges av et stort utbud luer, bøker og andre produkter som skal fylle opp julegave-haugene før jul.