KRISTIANSAND: — Hvis de bare slipper ett navn, så må det være et med bredde. Det må være et navn som signaliserer at Quart har en bred, god og trygg festival på gang, sier redaktør av bransjebladet Faro-journalen og programleder i radioprogrammet Pyro, Asbjørn Slettemark til fvn.no.

Bør slippe flere navn

Slettemark mener at dersom Quart nå kun slipper et navn i forbindelse med festivalen, bør det være et som smeller, men han regner med at festivalen har mer å skilte med når de først setter i gang.

— Jeg regner med at de går ut med mer enn et navn når de først setter i gang. Hvis de bare slipper et navn, så må det være et svært navn. Det har lenge gått rykter om The Who, og det blir i tilfelle stor stas, mener Slettemark.

Kappløp mellom Hove og Quart - Akkurat nå, uansett hvordan man snur og vender på det, så er det et kappløp mellom Hove og Quart. De prøver i media å late som at det ikke foregår noen priskrig mellom dem og at det ikke noe vondt blod, men det er jo åpenbart at det er det.

Hove har i så måte fått et forsprang med å lansere navn til festivalen en til to måneder i forkant av Quart.

Toffen uttalte i et intervju med Dagbladet tidligere i år at Hovefestivalen bevisst har valgt å bekrefte artister fortløpende for å vise at de er i gang med bookingen.

Så langt har Hovefestivalen bekreftet flere artister innenfor ulike sjangre til Hove, men med svært mange navn i metalsjangeren. Slayer er det største navnet hittil.

— Hvordan synes du programmet til Hovefestivalen ser ut så langt?

— For min del, som er glad i hardrock og metal-sjangeren, så synes jeg det er moro med Slayer, Mastodon, Hatebreed og Neurosis. Så langt ser det lovende ut. Hove har klart å dekke bra i hardrock og metalsjangeren.

Men Slettemark presiserer at dette i seg selv ikke er nok. Også Hovefestivalen må bevise med et bredt program musikk og sjangermessig.

Må bevise med hele programmet

— Det som blir helt avgjørende er at Hove klarer å matche metal-navnene i de andre sjangerne. De er avhengige av at de trekker et bredt publikum, slik at de ikke med en gang får et rykte på seg å være en sjanger festival, sier Slettemark til fvn.no.

I tillegg til hardrock, synes Slettemark at det norske programmet begynner å se bra ut.

— De har fått gode norske navn, og sikret seg noen av de viktigste 2007-navnene ved å booke band som 120 Days og The Lionheart Brothers.

I går offentliggjorde Hovefestivalen fem norske artister er klare til Hove, deriblant The Lionheart Brother som nylig slapp deres andre fullengder " Dizzy Kiss". Både 120 Days og The Lionheart Brothers er årets store norske hype og er dermed to band som som de fleste festivaler med respekt for seg selv ønsker på plakaten. De vil dermed ikke ende opp med å spille ene og alene på Hovefestivalen.

— Jo, men poenget er at de ikke kommer til å dukke opp på Quart, for å si det sånn, sier Slettemark og mener at forklaringen er såre enkel.

Vil ikke stille med samme program

— Hvis det er en ting jeg er sikker på, så er det at bandene som kommer på Hove ikke kommer på Quart, og at bandene som kommer på Quart, ikke kommer på Hove. Det står nok eksklusivitetsklausuler høyt oppe i bandkontraktene til de to festivalene, slår Slettemark fast og lurer på om det er bekreftet at hiphopduoen Clipse kommer til Hove.

Bandet har fra før av spilt på Quartfestivalen.

Slettemark synes Clipse lagde fjorårets desidert beste hip-hop plate, og på deres nye plate "Hell Hath No Fury" rapper bandet om de norske damene de traff når de spilte på Quartfestivalen.

— Kanskje neste plate til Clipse kommer til å handle om damene på Hove, spøker Slettemark og forsikrer at han skal ta turen innom både Hove og Quart i år.