PC

Command & Conquer: Red Alert 3

Utgiver: EA

Genre: Strategi

Plattformer: PC, Xbox 360, ventet senere til PS3

PEGI: 16+

Command & Conquer er tidenes mest populære strategispillserie. En av underseriene, Red Alert fra 1996, var et av de mest nyskapende spillene i sjangeren da det ble utgitt, og har mye av ansvaret for hvordan strategispillsjangeren ser ut i dag.

Nå er det tredje spillet i serien ute, og inneholder alt du forventer. Mellomsekvensene med Hollywood-størrelser som Tim Curry, Jenny McCarthy, Johathan Pryce og Peter Stormare er om mulig enda mer cheezy, og har enda mer fake russisk aksent enn tidligere, akkurat som det skal være. Historien foregår i en alternativ virkelighet etter andre verdenskrig, en virkelighet som oppstår etter at russerne reiser tilbake i tid og tar knekken på Einstein. Ingen Einstein, ingen atomkraft, og resultatet er teknologi som er radikalt forskjellig fra den vi kjenner.

Det er tre ulike fraksjoner du kan spille, de allierte, russerne og japanerne, alle med sine fordeler, ulemper og spesialevner. Nytt denne gangen er at alle oppdragene i felttoget kan spilles sammen med en annen spiller.

Red Alert 3 tilfører nok ikke sjangeren like mye som det første spillet i serien, men det er et gjennomført og forfriskende upretensiøst strategispill. Læringskurven kan nok være noe bratt for ferske strategispillere, og hvis du bare smeller i vei uten å følge nøye med på opplæringen, kan det nok hende at du sitter litt fast etter et par tre oppdrag. Men stort sett er det kjent stoff dette, du samler innressurser, bygger baser, trener soldater, bygger stridsvogner og bruker eksotiske superkrefter som magnetiske satellitter som kan suge opp selv de største kjøretøyene fra slagmarken.

Red Alert 3 anbefales for alle som liker strategispill, og definitivt for alle som liker strategispill med glimt i øyet, noe det dessverre ikke finnes så mange av.