Grandiose comebackplaner til tross, det amerikanske rettsvesenet mener fremdeles at Britney Spears ikke er helt klar for voksenlivet.

I en rettslig høring tirsdag ble det bestemt at Britneys far Jamie Spears skal være hennes verge på permanent basis.

Det betyr at faren vil fortsette å bestemme over Britneys forretninger og medisinske behandling, noe han har gjort siden 31. januar i år.

— Dette er nødvendig og formålstjenlig både fordi forretningene hennes er så sammensatte og fordi Spears virker mottakelig for uønsket påvirkning, sier dommer Reva Goetz, ifølge Reuters.

- Får neppe barna tilbake

Britney ga selv beskjed til advokaten sin om å ikke protestere på at ordningen ble videreført, melder E! Online. Dette selv om hun nå neppe vil kunne få tilbake foreldreretten over de to barna hun har med eks-mannen Kevin Federline.

— Hvordan skal én rett kunne si at hun kan passe barn når en annen rett mener hun ikke engang kan ta vare på seg selv, sier jusspesialist Alexandra Leichter til E! Online.

Kjendisnettstedet tmz.com spekulerer imidlertid om at Britney håper det vil være lettere å få barna tilbake når retten vet at det er et ordentlig sikkerhetsnett rundt henne.

Opprinnelig skulle faren være verge frem til nyttår. At ordningen nå er gjort «permanent», betyr likevel ikke «for alltid». Britney har mulighet til å begjære at ordningen skal opphøre. Da blir det i så fall opp til henne å bevise at hun er kapabel til å skjøtte seg selv.

Slapp fengsel

Britney Spears har de siste månedene tilsynelatende fått skikk på livet sitt etter at hun brukte mye av 2006 og 2007 på sykehusopphold, avrusning, hodebarbering og truseløs festing.

I forrige uke slapp hun straff da en rettssak om kjøring uten gyldig førerkort ble henlagt.

Nå er hun brennaktuell med singelen «Womanizer», som føk rett til topps på Billboardlisten. Det nye albumet «Circus» slippes på Britneys 27-årsdag 2. desember, og til våren blir det verdensturné.