SONGDALEN: Med en verbal bredside mot livet på skolen rapet Sivert (11) og Johan (11) seg litt nærmer det store målet: Berømmelse!

– Vi vil jo bli berømte, selvfølgelig. Vi vil bli rik og få masse fans, sier en dønn ærlig Sivert Smeplass før han fyrer av en bad ass hiphop-bemerkning mot journalisten.

– Du hadde jaggu mye hår i ansiktet!

Det var med andre ord ingenting å si på attituden fra det eneste hip hop-innslaget da UKM ble avviklet på Songdalen Ungdomsskole i går kveld.

– Det er egentlig ikke så populært med rap lenger. På skolen vår (Finsland Skole) er det ikke så mange som hører på det lenger. Tror nesten det er bare oss to, sier Sivert og titter spørrende på kompanjongen Johan Pettersen.

– Jo, de fleste hører på pop, nikker Johan.

Oppdiktet

Begge er de hekta på Eminem, og det var derfor helt naturlig å kuppe en av Kongens låter når de skulle velge musikalsk følge. Teksten til «På Skolen» har de skrevet selv.

– Teks¬ten handler om livet på skolen, hvordan elevene har det. Men noe er oppdiktet, sånn at det skal bli rim, avslører Sivert og Johan.

Det er som regel Sivert som skriver tekstene.

– Men hvis jeg er tom for ideer så hjelper Johan meg. Vi har laget fem låter så langt, men vi har mer på gang, lover gutta.

I går kveld feide de gjennom den lokale UKM-mønstringen og fikk en fortjent billett til fylkesfinalen. Det til tross for at de kun har holdt på siden i fjor høst, og bare har gjort sporadiske opptredener på skolen. På toppen av det hele er de uten øvingslokale og lydanlegg.

– Vi må bruke Singstar-mikrofonene som hører til Playstation når vi skal øve. Men det går egentlig helt greit det, sier Johan.

Høyfrekvent

Det var i alt syv bidrag som entret scenen foran drøye 100 tilskuere i Songdalen i går kveld. Mest jubel fikk utvilsomt hjemmeheltene L.O.V.E.R.S som leverte en fornøyelig skitten rockepakke med fandenivoldsk partyfaktor. Med låta «Sex, Cars and Rock´n´roll» ble det også tilløp til høyfrekvent hyling blant jentene på første benkerad.

– Målet vårt er totalt verdensherredømme, sier gitarist Joakim Kvåle (16), men etter en kjapp rådslagning blant de øvrige medlemmene er det stor enighet om at «å dra damer» også er en stor motivasjonsfaktor for bandet.

– Vi spiller for å ha det gøy. Vi har tross alt ikke holdt på mer enn i et halvt år. Hittil har vi skrevet fem-seks egne låter, men det er flere på gang, sier vokalist Marius Hattrem (16).

Hvordan det vil gå i fylkesfinalen tør de ikke spå.

– Vi har hørt at det er mange bra band som kommer til fylkesfinalen. Det blir kanskje tøft for oss å gå videre, men vi stiller jo uansett opp bare for å ha det gøy, sier gitarist Jørgen Eikjeland (15).

Disse gikk videre fra Songdalen:

Fra scenen:

Sivert og Johan . Hip Hop-duo bestående av Sivert Smeplass (11) og Johan Pettersen (11).

Ta det piano . Video laget av Ida Helene Gøytil (12) og Carina Nygaard (12).

Blå Caps . tomannsteater bestående av Morten Sievatne Augland (12) og Elin Johansen (12).

L.O.V.E.R.S. Rockeband med medlemmene Jørgen Eikjeland (15), Marius Hattrem (16), Joakim Kvåle (16), Kevin Kvåle (15) og Andreas Ugland (15).

Fra utstillingen:

Marsvin . Skulptur/keramikk laget av Martin Solli.