Wenche Røe fra Lofoten har høydeskrekk og fikk derfor en ekstra stor utfordring da deltakerne i 71 grader nord skulle klatre opp Bladet – en spiss tindenål ytterst på et bratt fjell i Sunnmørsalpene – i kveldens program i realityserien 71 grader nord.

— Jeg var livredd, forteller Røe som fikk et sterkt anfall av høydeskrekk da hun ikke fant nytt grep og satte seg fast.

— Jeg har aldri vært så redd før, og tror aldri jeg vil bli så redd igjen, fortsetter hun.

Ville ikke være slu

Senere i programmet røyk Wenche Røe ut, etter å ha fått ett fattig poeng mindre enn Kristin Bøgeberg Jonsson som dermed er en av de sju gjenværende deltakerne som kjemper om seieren i den tøffe konkurransen.

Opprinnelig var de til konkurrenter, og Wenche Bøe forteller at hun er overrasket over taktikk-spillet mellom deltakerne.

— Det var trist å ryke ut, men jeg var fullt inneforstått med at det kunne skje. Det ene poenget jeg tapte med, kunne jeg unngått ved å stemme mer taktisk i stedet for å følge følelsene mine. Det er noe jeg har tenkt på i ettertid.

— Men jeg er ikke en person som klarer å være så taktisk at jeg lar moralen gå bak. Jeg fikk erfare at jeg ikke er så slu som jeg burde vært.

Vil tilbake til fjellet

Sett bort fra det psykologiske spillet er Wenche Røe glad for å ha vært med i 71 grader nord med alle naturopplevelsene deltakerne har hatt så langt. Og man skulle ikke tro det, men Wenche Røe lengter også tilbake til Bladet, fjellet som ga henne et sterkt anfall av høydeskrekk.

— I ettertid har jeg begynt å klatre og nå behersker jeg det godt. Jeg bestemte meg noen dager etter opplevelsen at dette skal jeg klare å få kontroll over. Klatring er en nydelig sport og jeg har veldig lyst til å komme meg tilbake til Bladet.